Ο Κ. Παπαϊωάννου νέος προπονητής στον Λέοντα

Ο Κ. Παπαϊωάννου νέος προπονητής στον Λέοντα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Λέων Κέρκυρας είναι μια ομάδα μπάσκετ που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια, από παλιούς στην πλειοψηφία τους αθλητές του Φαίακα.

04
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Λέων Κέρκυρας είναι μια ομάδα μπάσκετ που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια, από παλιούς στην πλειοψηφία τους αθλητές του Φαίακα. Μετά τα δυο χρόνια πανδημίας που δεν είχαμε πρωταθλήματα, στην πρώτη του ουσιαστικά συμμετοχή σε αυτά της ΕΣΚΑΒΔΕ, μπόρεσε να τερματίσει 2ος στον 3ο όμιλο της Β΄ κατηγορίας και μέσω μπαράζ να ανέβει στην Α΄, σίγουρα μια πολύ μεγάλη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενο σωματείο.

 Βέβαια η Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ που γίνεται σε δυο ομίλους, είναι πολύ πιο δυνατή και χαρακτηριστικό είναι πως τη σεζόν 2022-23 θα έχουμε 5 ομάδες του νησιού σε αυτή (Ιόνιος, Φαίακας, ΚΓΣ, ΓΕΚ, Λέων), κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Πλέον οι ομάδες ετοιμάζονται από τώρα, προγραμματίζουν τις κινήσεις τους και ο Λέων, φρόντισε ενωρίς να «κλείσει» προπονητή για τη δύσκολη συνέχεια και το ανακοίνωσε.

Το δελτίο τύπου

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας της ομάδας μας με τον προπονητή Κώστα Παπαϊωάννου. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες»!!!

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης υπάρχει ένα πλούσιο βιογραφικό για τον 54χρονο Βολιώτη καθηγητή φυσικής αγωγής-προπονητή μπάσκετ. Όπως αναφέρεται ξεκίνησε σαν βοηθός προπονητή στο γυναικείο τμήμα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης 1991-93, ενώ από τον 1994 ως το 2002 ήταν στον Αίαντα Ευόσμου, στις Ακαδημίες, στο ανδρικό όπου πήρε πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής και ανέβασε την ομάδα στην Α2 το 2000 και έμεινε και τις δυο επόμενες σεζόν σαν προπονητής ανδρικού στην Α2. Μάλιστα την περίοδο 2001-2002 πήρε 1η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων. Στη συνέχεια πήγε Κάλυμνο, Κω, στην ομάδα «Ναύαρχος Βότσης», επέστρεψε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Α2 ανδρών σαν βοηθός το2006 και από το 2007 ως το 2009 ήταν στον Μ. Αλέξανδρο, ενώ 2008 ως 2010 στους Αργοναύτες Καλαμαριάς  και 2010-2011 στον Αίαντα Ευόσμου στην Β εθνική.

Εδώ στο νησί μας είναι τα τελευταία χρόνια και έχει περάσει από Σχερία, Φαίακα, Ναυσίθοο, ενώ ο Λέων θα είναι η επόμενη του ομάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ