Αποζημίωση 200.000 ευρώ σε οικογένεια 33χρονου που πέθανε περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Αποζημίωση 200.000 ευρώ σε οικογένεια 33χρονου που πέθανε περιμένοντας το ΕΚΑΒ

36λεπτη καθυστέρηση του Κέντρου του ΕΚΑΒ σε περιοχή της Αττικής να διαβιβάσει κλήση-σήμα σε ασθενοφόρο - Ο 33χρονος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα

29
Απριλίου / 2022

ΑΘΗΝΑ. Αποζημίωση 200.000 ευρώ θα πάρουν από το ελληνικό δημόσιο χήρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της αλλά και 1.800 ευρώ διατροφή το μήνα, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την καθυστέρηση ασθενοφόρου μετά από κλήση για 33χρονο άνδρα.


Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η καθυστέρηση του ασθενοφόρου έγινε λόγω αλλαγής της βάρδιας στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ, ενώ ο τηλεφωνητής δεν ενημέρωσε τον γιατρό υπηρεσίας με το σκεπτικό ότι στον τόπο του συμβάντος υπήρχε καρδιολόγος.


Η απόφαση

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επικυρώνοντας την εφετειακή απόφαση επιδίκασαν 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον θάνατο του συζύγου και πατέρα εξαιτίας των παράνομων παραλείψεων των αρμόδιων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, μηνιαία διατροφή 1.200 ευρώ για τα δύο παιδιά έως τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και 600 ευρώ τον μήνα για τη σύζυγο, καθώς δεν έχει περιουσία, ούτε εισόδημα και μοναδική ενασχόλησή της ήταν τα οικιακά.


lawandorder.gr