Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάντζαρος: «Ουδεμία σχέση με τη Φιλαρμονική ο κ. Ντάβλας»

Φιλαρμονικής Μάντζαρος
25 Απριλίου 2022 / 09:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θέση του ξεκαθαρίζει το Δ.Σ της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» σε σχέση με βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για ενέργεια ανθρώπων, οι οποίοι αντιστρατεύονται (προφανώς για προσωπικούς λόγους) η τους ενοχλεί η εξέλιξη της υπεραιωνόβιας «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος». Η Διοίκηση της Φιλαρμονικής, ως ήταν φυσικό απαίτησε άμεσα την απενεργοποίηση αυτού του υλικού, πράγμα το όποιο και ήδη έγινε, προσθέτει το ΔΣ. της ΦΕΜ.

Αναλυτικά: «Ατυχώς γι’ αυτούς, προσπάθησαν απατηλως να συνδέσουν μια μεμονωμένη ενέργεια ενός πολίτη με την ίδια την Φιλαρμονική, προκαλώντας μια εντελώς αχρείαστη παραπληροφόρηση στους Κερκυραίους συμπολίτες μας. 

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα του Instagram ο κ. Γιωργος Νταβλας (γνωστός επιχειρηματίας δημοσίων σχέσεων), φαίνεται να κρατά, όντας με πολιτική περιβολή, ένα κλαρινέτο και να μιμείται το παίξιμο των μουσικών μας, στεκόμενος πίσω (πλησίον του τοίχου της εκεί ευρισκομενης οικοδομής) και εν μέρει ανάμεσα στο μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής μας, ενώ ήταν σταματημένη, την ώρα της εισόδου του Ιερού λειψάνου στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. 

Βεβαίως τούτο ήταν εν πλήρη άγνοια του ΔΣ και των Αρχιμουσικων της Φιλαρμονικής. 


Επίσης τονίζουμε ότι αυτή ήταν μια ενέργεια η οποία δεν συμφωνήθηκε και δεν τελούσε, σε καμία περίπτωση, σε γνώση της Φιλαρμονικής. 

Ακόμα ξεκαθαρίζουμε, ότι ο κ. Νταβλας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση η συνεργασία έχει με την Φιλαρμονική μας.


Όταν έγινε γνωστό το θέμα αυτό απόψε, η Διοίκηση της Φιλαρμονικής αναζήτησε να λάβει εξηγήσεις από τον κ. Νταβλα για την ενέργεια αυτή, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για καθαρά δίκη του πρωτοβουλία, που στόχο είχε να παραχθεί ένα μικρό βιντεοσκοπικο υλικό που θα χρησιμοποείτο από τον ίδιο, για την προσωπική του σελίδα.

Όσο για το όργανο που χρησιμοποιήθηκε, αυτό μας διαβεβαίωσε ότι ανήκε στον ίδιο και ότι ειδικότερα, ανήκει σε προσωπική συλλογή οργάνων την οποίαν διατηρεί εδώ και χρόνια. 


Η Διοίκηση της Φιλαρμονικής, ως ήταν φυσικό απαίτησε άμεσα την απενεργοποίηση αυτού του υλικού, πράγμα το όποιο και ήδη έγινε, όπως επίσης ζήτησε και την δημοσιοποίηση της παρούσα ανακοίνωσης, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Φιλαρμονικής και στην σελίδα του ίδιου του κ. Νταβλα.


Θελουμε τέλος να αναφέρουμε ότι καλό θα είναι, πριν οιοσδήποτε βιαστεί να κρίνει μια στιγμή μια εικόνα η ένα γεγονός, να ακούει και τον αντίλογο, ειδικά δε άνθρωποι οι οποίοι είτε σχετίζονται με την Φιλαρμονική, είτε έχουν ωφεληθεί έμμεσα η άμεσα από την Φιλαρμονική και οι οποίοι βιάστηκαν να πάρουν θέση, βεβαίως εσφαλμένη η ακόμα και προσβλητική. 


Η «Μαντζαρος» δίνει εξετάσεις στην Κερκυραϊκή κοινωνία 132 χρόνια τώρα και οι «κριτές» αυτοί οφείλουν να την κρίνουν με βάση την ιστορική της διαδρομή και όχι με βάση ασήμαντα, μικρά και τυχαία γεγονότα. 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Τριβιζάς