Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Ποτέ πια χούντα!

Αλέκος Αυλωνίτης
21 Απριλίου 2022 / 13:36

Μήνυμα του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τη μάυρη επέτειο του παρξικοπήματος

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 υπήρξε μία από τις πιο μαύρες και ταπεινωτικές περιόδους για τη χώρα μας και το δημοκρατικό της πολίτευμα.
Επτά χρόνια καταστολής και καταπάτησης των δικαιωμάτων του λαού μας, του Συντάγματος και των θεσμών του που οδήγησαν την Ελλάδα και την Κύπρο σε αιματηρή τραγωδία, τα σημάδια της οποίας παραμένουν μέχρι και σήμερα, ανεξίτηλα.
 
Πενήντα πέντε χρόνια μετά, μνημονεύουμε τον αγώνα όσων στάθηκαν όρθιοι παλεύοντας για την επιστροφή της Ελευθερίας, των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην πατρίδα μας.
 
Η αντίσταση και η αυτοθυσία τους σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια και δολοφονίες αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού και πάλης για βαθύτερη και πιο ουσιαστική Δημοκρατία. 
Ιστορικό μας χρέος είναι να μην αφήσουμε το φασισμό να λερώσει ξανά την εθνική μας ιστορία, συνεχίζοντας την λαϊκή μας παράδοση και τους αγώνες μας για τις ατομικές και συλλογικές μας πολιτικές ελευθερίες και την κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στις ανισότητες και τους αποκλεισμούς. 
 
Είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε τις αξίες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ακολουθώντας κάθε προοδευτική πολιτική που ενώνει, που γεφυρώνει και που εδραιώνει σε πιο στέρεες βάσεις την κοινωνική ειρήνη και τα δικαιώματα του λαού μας.