Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μοναδικό πιστό αντίγραφο του πορτρέτου «Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας» στο Μουσείο Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστριας
21 Απριλίου 2022 / 10:27
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου – 30 Νοεμβρίου 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Καποδίστρια παρουσιάζει για το έτος 2022 το μοναδικό πιστό αντίγραφο του περίφημου πορτρέτου Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) του Σερ Τόμας Λόρενς, που δημιουργήθηκε κατά παραγγελία του Rothschild Foundation για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με τη φροντίδα του οποίου εκτίθεται φέτος στην Κέρκυρα.

Ο πρωτότυπος πίνακας φιλοτεχνήθηκε  το 1818, εκτίθεται μόνιμα στο κάστρο του Ουίνσδορ στην Αγγλία και ανήκει στη Βασιλική Συλλογή Τέχνης. Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το Rothschild Foundation ανέθεσε στο Factum Foundation τη δημιουργία του πιστού αντιγράφου του πίνακα. Πρόκειται για ένα μοναδικό αντίγραφο που δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, αποδίδοντας πιστά το πρωτότυπο αριστούργημα. Μια άκρως εκφραστική προσωπογραφία του Κόμη Ιωάννη Καποδίστρια, που αναδεικνύει τη συμβολή του στην αποκατάσταση της Ειρήνης στη μετα-ναπολεόντεια εποχή και τη σύνδεση της ευρωπαϊκής με τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Η εμπειρία του επισκέπτη της έκθεσης πλαισιώνεται με ψηφιακό οδηγό, διαθέσιμο στα ελληνικά και τα αγγλικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (web app). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και podcasts.
Η παρουσίαση του πιστού αντιγράφου πορτρέτου του Κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831) του Σερ Τόμας Λόρενς αποτελεί την πρώτη περιοδική έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Καποδίστρια και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και την ευγενική στήριξη του Rothschild Foundation.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου – 30 Νοεμβρίου 2022

www.capodistriasmuseum.gr


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.