Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Οι Παξοί στα πρώτα νησιά που αποκτούν Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο»

Παξοί
20 Απριλίου 2022 / 12:03

«Mε τα νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια τόσο οι πολίτες όσο και οι επενδυτές θα αποκτήσουν επιτέλους ξεκάθαρη εικόνα για τις χρήσεις γης σε ολόκληρη την Επικράτεια».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ικανοποίησή του εκφράζει ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, αφού στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Παξών συμπεριλήφθηκε στα 15 πρώτα που προκηρύχθηκαν.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» αποτελεί την μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στη χώρα, στην οποία εξελίσσεται παράλληλα τόσο ο χωροταξικός όσο και ο πολεοδομικός σχεδιασμός για περισσότερο από το 70% της Επικράτειας. Στόχος είναι να μπει τάξη στον άναρχο αυτό χώρο, ενώ οι κανόνες που θεσπίζονται έχουν την θεσμική θωράκιση του Συμβουλίου της Επικρατείας».


Παράλληλα, ο Στέφανος Γκίκας προσθέτει «Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Παξοί συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη των 15 πρώτων Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Υλοποιείται έτσι άλλη μία δέσμευση της Κυβέρνησής μας για την έναρξη του Προγράμματος από νησιωτικές, τουριστικές περιοχές. Στόχος είναι να μπει οριστικό τέλος στα φαινόμενα χωροταξικής αυθαιρεσίας, ενώ με τα νέα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια τόσο οι πολίτες όσο και οι επενδυτές θα αποκτήσουν επιτέλους ξεκάθαρη εικόνα για τις χρήσεις γης σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Το γεγονός ότι οι Παξοί συμπεριλαμβάνονται στα πρώτα νησιά που θα αποκτήσουν νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την σημασία που έχουν τα Σχέδια για τα τουριστικά νησιά.
Σύντομα θα προκηρυχθούν και τα υπόλοιπα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια της Περιφερειακής μας Ενότητας. »