Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έως 21/4/22 η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ

Επιδόματα
19 Απριλίου 2022 / 15:00

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου, ως είθισται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνουν ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβληθεί έως τις 21 Απριλίου 2022 στους δικαιούχους των επιδομάτων: Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα , Ανασφάλιστοι Υπερήλικες του ν. 1296/1982, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφ. Υπερηλίκων, Επίδομα Αναδοχής και  Επίδομα Παιδιού* .
  
Για το σύνολο των επιδομάτων διευκρινίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δε δεσμεύεται και δε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία και το υπόλοιπο Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα, όπως και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου, ως είθισται άλλωστε.
 
Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».
 
                                                           
*Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι ειδικότερα ως προς το Επίδομα Παιδιού, η εξαγγελθείσα προσαύξηση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος για το έτος 2022, δλδ. στις 31 Μαρτίου 2022.