Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περίοδο του Πάσχα στην πόλη της Κέρκυρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
19 Απριλίου 2022 / 13:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειδικός σχεδιασμός συνολικής διαχείρισης της κυκλοφορίας πρόκειται να εφαρμοστεί από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας

κατά το χρονικό διάστημα της Μεγάλης Τετάρτης 20.04.2022 έως και το Μεγάλο Σάββατο 23.04.2022.
 
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός βασίζεται στην διαμόρφωση βασικών αξόνων κυκλοφορίας καθώς και τη διαχείριση συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης όλων των οχημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των επισκεπτών καθώς και των μονίμων κατοίκων από και προς το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας .
 
Τα μέτρα κυκλοφορίας που θα εφαρμοστούν προβλέπουν:  
 
τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη και από 18:00 ώρα έως 24:00 ώρα:
 
Ι. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων
  • στην Γεωργίου Θεοτόκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Σταματίου Δεσύλλα, με  εκτροπή κυκλοφορίας στην πλατεία Σαρόκο στη θέση «μπόμπα» και
  • στη Βίκτωρος Δούσμανη με εκτροπή κυκλοφορίας στην Αγωνιστών Πολυτεχνείου έμπροσθεν της εισόδου του Παλαιού Φρουρίου. Επιτρέπεται η διέλευση ΤΑΧΙ και λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ.
 
ΙΙ. Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Δημοκρατίας από Κολώνα Ντούγκλα με κατεύθυνση προς ΝΑΟΚ.
 

τη Μεγάλη Παρασκευή:
 
Ι. Από 10:00 ώρα
 
  • Μονοδρόμηση της Ιουλίας Ανδρεάδη και τμήματος της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας, έως την περιοχή των Καπουκίνων, με   κίνηση των οχημάτων από την πόλη προς το Σολάρι.
 
ΙΙ. Από την 14:00 ώρα
 
  •  Διακοπή της κυκλοφορίας στη διασταύρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Κολώνα Ντούγκλα)
  • Εκτροπή της κυκλοφορίας στην διασταύρωση των οδών Σταματίου Δεσύλλα και Ριζοσπαστών Βουλευτών (η κυκλοφορία θα κατευθύνεται προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας)
  • Διακοπή της κυκλοφορίας στις κάθετες οδούς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που οδηγούν προς το ιστορικό κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην Γεωργίου Θεοτόκη και την Ριζοσπαστών Βουλευτών
  • Μονοδρόμηση της Λ. Δημοκρατίας από τον Ανεμόμυλο έως την κολώνα Ντούγκλα, με  κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων προς την πόλη της Κέρκυρας
  • Αντιδρόμηση της οδού Μητροπολίτου Αθανασίου, με  κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από την Κολώνα Ντούγκλα προς τη διασταύρωση Δεσύλλα.
 
ΙΙΙ. Από την 18:00 ώρα
 
  • Διακοπή της Κυκλοφορίας στην Ελευθερίου Βενιζέλου, με  εκτροπή της κυκλοφορίας στον κυκλικό κόμβο του νέου Λιμένα.
 
Με την πλήρη ανάπτυξη των κυκλοφοριακών μέτρων δεν θα είναι επιτρεπτή η κυκλοφορία των οχημάτων στην περίμετρο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας και ειδικότερα στις οδούς Λ. Δημοκρατίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Βασιλέως Γεωργίου Α', Καποδιστρίου, Αρσενίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Λοχαγού Βλάικου, Σταματίου Δεσύλλα, Ασπιώτη, Ακαδημίας καθώς και σε όλους τους οδούς που περικλείονται στην περιοχή αυτή.
 
το Μεγάλο Σάββατο
 
Οι ως κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Μεγάλης Παρασκευής, θα εφαρμοστούν αντιστοίχα, από 07:00 έως 14:00 ώρα και από 19:00 έως 01:00 ώρα.
 
Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα ισχύσει:  
 
  • από την 13:00 ώρα της Μ. Παρασκευής έως την 01:00 ώρα του Μ. Σαββάτου στις οδούς Κωνσταντίνου Ζαβιτσιάνου, Δόνζελοτ, Αρσενίου, Καποδιστρίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’.
  • από 13:00 ώρα της Μ. Παρασκευής έως την 13:00 ώρα του Μ. Σαββάτου στις οδούς Αγωνιστών Πολυτεχνείου (από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου έως την Βασιλέως Γεωργίου Α’) και Βίκτωρος Δούσμανη και
  • από την 07:00 ώρα έως την 14:00 ώρα του Μ. Σαββάτου στην Καποδιστρίου (από το Πεντοφάναρο έως την Μουστοξύδου).
 
ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Κατά την ανάπτυξη των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Λιμενικό Σώμα και τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, θα δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων και στα ακόλουθα σημεία:
  • Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)
  • Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) και Γαρίτσα (περιοχή Κοιμητηρίου)
Η μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους στάθμευσης  θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία και συγκεκριμένα:
  • από το Νέο Λιμάνι προς τη «Σπηλιά»
  •  και από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, προς την διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Αλεξάνδρας (κολώνα Ντούγκλα) .
 
Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων θα γίνεται εκτροπή και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.
 
Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται από γερανοφόρα οχήματα.
 
Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας.