Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι προβλέπει η προκήρυξη για άνοδο και υποβιβασμό

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
15 Απριλίου 2022 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνονται τα τοπικά πρωταθλήματα και την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσουν κάποιες θέσεις που οδηγούν σε άνοδο ή υποβιβασμό. Να δούμε όμως τι λέει η προκήρυξη της ΕΠΣΚ και τι ισχύει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνονται τα τοπικά πρωταθλήματα και την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσουν κάποιες θέσεις που οδηγούν σε άνοδο ή υποβιβασμό. Να δούμε όμως τι λέει η προκήρυξη της ΕΠΣΚ και τι ισχύει.

Άνοδο από την Α κατηγορία στην Α1 αναφέρει ότι θα πάρουν τρεις ομάδες,  οι δύο που θα είναι στην 1η θέση κάθε ομίλου και θα ανέβουν απ΄ ευθείας. Με τα σημερινά δεδομένα ο Κρόνος έχει ανέβει και μια εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕ Φαιάκων θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο. Το 3ο εισιτήριο θα πάρει η νικήτρια του αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε ΑΟ Κέρκυρα και μια εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕ Φαιάκων που θα προκύψει μετά το μεταξύ τους παιγνίδι.  

Κλειδί για τον υποβιβασμό μιας επιπλέον ομάδας σε Α1 και Α είναι η πορεία του πρωταθλητή Κέρκυρας στα μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Αν ανέβει τότε ήδη έχουμε ξεκάθαρο τοπίο και τις εννέα ομάδες που πέφτουν (τρεις από Α1 και έξι από Α).  

 Για υποβιβασμό από την Α1 η προκήρυξη αναφέρει ότι:

  • Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 12η,13η και 14η υποβιβάζονται στην Α κατηγορία.
  • Σε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή στην Γ Εθνική κατηγορία θα υποβιβαστεί μια (1) ομάδα λιγότερη από το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας
  • Σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείων από την Γ Εθνική κατηγορία θα υποβιβάζονται αντίστοιχα σωματεία από την Α1 κατηγορία.

Με βάση αυτά ήδη Ατρόμητος Στρογγυλής, Αστέρας Μωραΐτικων και ΑΕ Καναλίων έχουν υποβιβαστεί. Αν ανέβει ο πρωταθλητής (Αστέρας Πετριτή) στην Γ΄ Εθνική  δεν θα έχουμε κάτι περισσότερο, αν δεν ανέβει όμως θα υποβιβαστεί και η ομάδα που θα καταλάβει την 11η θέση μετά τους αγώνες της Κυριακής (υποψήφιες Οδυσσέας, Αστέρας Λιαπάδων και Ολυμπιάδα)

Για υποβιβασμό από την Α στην Β΄ η προκήρυξη αναφέρει ότι:

  • Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 10η ,11η και 12η της κανονικής περιόδου υποβιβάζονται στην Β κατηγορία.
  • Σε περίπτωση που υποβιβαστεί σωματείο από την Γ Εθνική κατηγορία οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η θέση της κανονικής περιόδου θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο με παράταση και πέναλτυ.Ο νικητής θα παραμείνει στην Α κατηγορία και ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Β κατηγορία.

Έτσι από τον Βόρειο Όμιλο Κοντόκαλι, Αστέρας Σπαρτύλα και Κεραυνός Ποταμού έχουν υποβιβαστεί και μια εκ των Ηρακλής Σφακερών ή Ομόνοιας θα είναι στην 9η θέση και ίσως να χρειαστεί να δώσει μπαράζ παραμονής

Στο Νότιο Όμιλο Νέος 2017, Σιναράδες και Κεραυνός Δραγωτινών έχουν υποβιβαστεί και αν δεν ανέβει ομάδα στη Γ΄ Εθνική ο Ορφέας  θα δώσει αγώνα μπαράζ παραμονής με Ηρακλής Σφακερών ή Ομόνοια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια