Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση της Πυροσβεστικής στην παλιά πόλη της Κέρκυρας (photos - VIDEOS)

Πυροσβεστική
13 Απριλίου 2022 / 10:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ένα σενάριο στις δύσκολες συνθήκες της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε το πρωί άσκηση της Πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Η Παλιά Πόλη, όπως ανέφερε ο Διοικητής Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Δημήτρης Γεωργανάς, έχει υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, καθώς είναι πυκνοκατοικημένο με πολύ στενούς δρόμους και καντούνια. Επιπλέον ένα σύνηθες εμπόδιο στην προσέγγιση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης είναι τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ. 





Για την πραγματοποίηση της άσκησης έγινε χρήση μικρού ευέλικτου οχήματος της Πυροσβεστικής για την μεταφορά των Πυροσβεστών, ενώ το σενάριο περιλάμβανε επίσης απεγκλωβισμό ατόμων από τον τέταρτο όροφο. 



Ο Περιφερειακός Διοικητής πρόσθεσε ότι η  άσκηση έγινε στο πλαίσιο της τριήμερης πρόσθετης εκπαίδευσης που γίνεται τον Απρίλιο σε όλες τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να εντοπίζονται τυχόν αδυναμίες για να ενισχυθεί ο βαθμός ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Το σενάριο περιλάμβανε πυρκαγιά στον τέταρτο όροφο και απεγκλωβισμό δύο ατόμων. Συμμετείχαν 18 άνδρες της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα. Οι πυροσβεστικοί κρουνοί ελέγχονται δύο φορές τον χρόνο.



Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ του Σταμάτη Καταπόδη