Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πασχαλινή συναυλία της «Παλαιάς» το Σάββατο 16 Απριλίου

Παλαιά Φιλαρμονική
11 Απριλίου 2022 / 11:15

Η καθιερωμένη πασχαλινή συναυλία της μπάντας του ιδρύματος στο Δημοτικό Θέατρο.

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας για ακόμη μια χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της συναυλιακής δραστηριότητας του Κερκυραϊκού Πάσχα με την καθιερωμένη συναυλία της μπάντας της, το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, μετά από δύο χρόνια μη πραγματοποίησής της εκεί λόγω της πανδημίας, με ώρα έναρξης 20:30 και είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η δυνατότητα παρουσίας ακροατών στο χώρο του Θεάτρου σηματοδοτεί, όχι μόνο μια ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με πέρσι, αλλά και την δυνατότητα της ζωντανής ανθρώπινης επαφής, όπως αρμόζει στην εορτή του Πάσχα.

Αυτονοήτως, όμως θα τηρηθούν όλες οι προβλέψεις που ορίζει η νομοθεσία για την καταπολέμηση της πανδημίας.
 
Τη συναυλία θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα με συνθέσεις “κλασικής μουσικής” (Meyerbeer, Mozart, Puccini, Wagner, Musorgsky, Wagner) διασκευασμένες για μπάντα ή πρωτότυπα έργα (Reineke, Μεταλληνός, Προσωπάρης) για το ίδιο σύνολο. Τα περισσότερα από τα έργα αυτά σχετίζονται και με την περίοδο του Πάσχα.

Ιδιαίτερη στιγμή θα αποτελέσει η παρουσίαση της “Εισαγωγής αρ. 9” του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (σε μεταγραφή Σπ. Προσωπάρη), η οποία αποτελεί μέρος μόνο των ακροαμάτων με τα οποία η Παλαιά Φιλαρμονική τιμά φέτος τα 150 έτη (1872-2022) από τον θάνατο του κορυφαίου Κερκυραίου Μουσουργού και Ισόβιου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ιδρύματος.