Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ρόρρη «Γυναίκα»

Γιώργος Ρόρρης
10 Απριλίου 2022 / 10:31
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Με τριάντα έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου και δύο έργα από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη που εκτίθενται για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η γυναικεία μορφή σε ποικίλες ηλικιακές φάσεις, στάσεις και στιγμές.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στην Πινακοθήκη του Δήμου εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου, η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ρόρρη "Γυναίκα".

Με τριάντα έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου και δύο έργα από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη που εκτίθενται για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η γυναικεία μορφή σε ποικίλες ηλικιακές φάσεις, στάσεις και στιγμές. Στον αντίποδα της κυρίαρχης αισθητικής, της επίπλαστης και αψεγάδιαστης εικόνας, η τέχνη του Γιώργου Ρόρρη εμμένει στην προβολή της σύγχρονης γυναίκας όπως πραγματικά είναι, χωρίς εξιδανίκευση και ωραιοποίηση.



Για την έναρξη της έκθεσης, εκτός του Γιώργου Ρόρρη βρέθηκαν ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος και ο ζωγράφος Στέφανος Δασκαλάκης, Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί φίλοι της τέχνης.



Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου, θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου και είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά).



* Για την είσοδο στον εκθεσιακό χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και η χρήση προστατευτικής μάσκας. Οι ανήλικοι 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου 24 ωρών.
** Για ομαδικές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 26610-48690 ή στο [email protected] . Μέγιστος αριθμός ατόμων:25

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.