Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μια γροθιά» οι επαγγελματίες της Κέρκυρας, απαιτούν μέτρα από την Κυβέρνηση (videos)

Εμπορικός Σύλλογος
06 Απριλίου 2022 / 13:59

Κοινή συνέντευξη Τύπου των επαγγελματιών της αγοράς στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων ΓΣΕΕΒΕ και ΕΣΕΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πάρτε μέτρα χθες, πριν φθάσουμε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι της αγοράς στην κυβέρνηση, ενωμένοι απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες ακρίβειας.

Σε συνέντευξη Τύπου διατύπωσαν τα κοινά τους αιτήματα προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών ανατιμήσεων των τελευταίων 8 μηνών πού θέτουν σε άμεσο κινδυνο την επιβίωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων. 

Τόνισαν ότι το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα, σε βασικά είδη διατροφής πλήττουν ολόκληρη την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα του τόπου  μας άλλα και της χώρας. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται ραγδαία και μεταφράζεται σε συνεχώς κλιμακούμενη πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων.

Όπως υπογράμμισαν, είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων ανάσχεσης και στήριξης της αγοράς και των εισοδημάτων, ειδικά των ασθενέστερων.

Υπενθύμισαν μάλιστα ότι έχουν καταθέσει πολλές φορές τις προτάσεις τους, ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, καλώντας την Πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά.

Συμμετείχαν ο Κώστας Κιτσάκης εκ μέρους της ΟΕΒΕΚ, ο Γιάννης Αλέγρης εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο Κώστας Σάκης της Ένωσης Εστίασης και ο Στέλιος Σοφιανός της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.









Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας αποφάσισε να καταθέσει ψήφισμα προς την Κυβέρνηση, ζητώντας:

- Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
- Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».
- Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.
- Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων
εργασίας.
 
«Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία και τα θεσμικά όργανα της Ε. Ε. να ακούσουν τη φωνή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να αξιοποιήσουν άμεσα και στο μέγιστο βαθμό το σύνολο των μέτρων που έχουν στη διάθεσή τους για την άμβλυνση των συνεπειών της κρίσης» τονίζει ο εμπορικός κόσμος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

** PHOTOS - VIDEOS: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ