Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Κέρκυρας (video-photos)

Απεργία
06 Απριλίου 2022 / 11:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Μια γροθιά» έγιναν όλα τα εργατικά σωματεία και οι οργανώσεις, που συμμετέχουν στις απεργικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Μια γροθιά» έγιναν όλα τα εργατικά σωματεία και οι οργανώσεις, που συμμετέχουν στις απεργικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης των χαμηλών εισοδημάτων από το κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα. Τα σωματεία διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της φτώχειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους. Παράλληλα διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.



Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον χώρο των Λυκείων, στην οποία  συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, η Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ κ.α.





Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Συμμετείχαν μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ με τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους να δίνουν το «παρών», όπως και οι λογιστές. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι δημόσιες δομές υγείας, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια.

Τη συγκέντρωση στη Νομαρχία ακολούθησε πορεία των σωματείων και οργανώσεων στο κέντρο της πόλης και το Λιστόν. 

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, με εξαίρεση τους συναδέλφους που καλύπτουν τις κινητοποιήσεις.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

**VIDEO - PHOTOS: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ