Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων σήμερα και η Κέρκυρα

ΓΣΕΕ
06 Απριλίου 2022 / 08:41

Δεμένα τα πλοία - Απεργιακές συγκεντρώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με κεντρικό σύνθημα «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», τα σωματεία διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Εργατικές οργανώσεις και σωματεία στην Κέρκυρα έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση. Στην απεργία συμμετέχει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο και το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ με τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία να δηλώνουν παρόντες, όπως και οι λογιστές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές υγείας, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Οι δημοσιογράφοι
συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, η στάση εργασίας θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι.

Κανονικά οι πτήσεις

Ωστόσο οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το Δικαστήριο κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έκρινε παράνομη την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών.

Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στον χώρο των Λυκείων, στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Οι διοργανωτές καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα και ζητώντας λήψη μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης των χαμηλών εισοδημάτων.

Ο εμπορικός κόσμος

Στο πλαίσιο των Πανελλαδικών δράσεων που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕΒΕ και η  ΕΣΕΕ, ως αντίδραση στις πρωτόγνωρες συνθήκες ακρίβειας και ασφυξίας της αγοράς που προκλήθηκε απο όλες τις πρωτοφανείς ανατιμήσεις των τελευταίων 8 μηνών, της ενέργειας, πρώτων υλών, υλικών και εμπορευμάτων, πού θέτουν σε άμεσο κινδυνο την ίδια ύπαρξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοπαασχολούμενων και την επιτακτική ανάγκη λήψης απο την πολιτεία άμεσων μέτρων ανασχεσης και στήριξης της αγοράς και των εισοδημάτων, ειδικά των ασθενέστερων, θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ στις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Θα συμμετέχουν ΟΕΒΕΚ (Κώστας Κιτσάκης), Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου (Κώστας Μουζακίτης), Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας (Γιάννης Αλέγρης), Ενιαίος Φορέας (Παντελής Γιαννούλης), Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (Σάκης Κώστας).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ