Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Ερευνώνται οι προσλήψεις του «Μπάλλου» από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αλέκος Αυλωνίτης
01 Απριλίου 2022 / 16:32

Απάντηση του ΑΣΕΠ στον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το ΑΣΕΠ ερευνά τη νομιμότητα των προσλήψεων που έγιναν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- Π.Ε. Κέρκυρας, για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ σχετική ερώτηση απηύθυνε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κι αναμένεται απάντηση. 

Αυτή είναι η σύνοψη των απαντήσεων που έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης με θέμα «Συνεχίζονται οι ανεξέλεγκτες και ενάντια σε κάθε αξιοκρατική διαδικασία προσλήψεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» (αρ. 3307/17-2-2022).
 
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του βουλευτή «Από την απάντηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ Αθανάσιου Παπαϊωάννου προκύπτει επιπλέον ότι στο ΑΣΕΠ, για το εν λόγω θέμα που ανέδειξε ο βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης, έχουν περιέλθει πρόσθετες καταγγελίες σχετικά με τη νομιμότητα των γενομένων προσλήψεων κι ερευνά την υπόθεση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχοντας προς τούτο ζητήσει από την Περιφέρεια όλα τα στοιχεία που συγκροτούν τον φάκελο της υπόθεσης».
 
«Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τις απαντήσεις και τα πορίσματα της έρευνας των εν λόγω προσλήψεων τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου όσο και από το ΑΣΕΠ, ευελπιστώντας ότι ως φορείς αρμόδιοι για την τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας θα δικαιώσουν κατά περιεχόμενο τις καταγγελίες περιφερειακών συμβούλων και του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Κέρκυρας.

Πολύ περισσότερο όμως ευελπιστούμε ότι θα δικαιώσουν τους πολίτες που αγωνίζονται για την εξεύρεση εργασίας και εν μέσω σφοδρής κρίσης, βρίσκουν κλειστές πόρτες, συμφέροντα και παρέες ολίγων. Και τέλος, θα δοθεί μια απάντηση στους δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι, αφενός έμειναν εκτός διαδικασιών των προσλήψεων που καταγγείλαμε και αφετέρου απορρίφθηκε η συμμετοχή τους εντελώς αδικαιολόγητα», δήλωσε ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης.