Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ...ιστορία πέρασαν κάποια από τα πιο παλιά περίπτερα της Κέρκυρας (photos)

Περίπτερα
01 Απριλίου 2022 / 09:39

Οι θέσεις δεν καταργούνται - Οι νέες κατασκευές θα συμμορφώνονται με τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας Παλιάς Πόλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρελθόν αποτελούν πλέον μερικά από τα πιο παλιά, παραδοσιακά περίπτερα της πόλης.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προχώρησε στην αποξήλωση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων και κάποιων με παλιότερες άδειες που είχαν κληρονόμοι και δεν είχαν ανανεωθεί καθώς δεν πληρούνταν τα συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ. ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, Πολεμιστές της Κύπρου).





Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ξεκίνησε χθες την αποξήλωση από τη Λεωφ. Αλεξάνδρας (έξω από την παλιά Ασφάλεια), συνέχισε σήμερα στο περίπτερο που βρισκόταν στην αρχή της Λεωφόρου, στο Λιμάνι έξω από το Sette Venti, αλλά και την Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνος. 



Μιλώντας στην "Ε" ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Μωραΐτης, ανέφερε ότι η αποξήλωση έγινε καθώς τα περίπτερα αυτά δεν χρησιμοποιούνταν πια, και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης αλλά και οπτικής ρύπανσης.

«Για κάποιες θέσεις δεν υπήρχε πια ενδιαφέρον, γιατί τα σημεία δεν είχαν κίνηση» προσθέτει. 



Όπως αναφέρει ωστόσο ο κ. Μωραΐτης οι θέσεις αυτές δεν καταργούνται. Για να ανεγερθούν νέα περίπτερα όμως θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας - όταν αυτός καταφέρει να ψηφιστεί και να ισχύει ως κανονιστική απόφαση.

Το Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων Κέρκυρας ωστόσο αντιδρά στην απόφαση αποξήλωσης, καθώς έχει από 15ετίας καταθέσει αρκετές προτάσεις για σύγχρονα περίπτερα με παραδοσιακή φυσιογνωμία, αλλά έχουν απορριφθεί από την Αρχαιολογία.