Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για την 25η Μαρτίου με ομιλητή τον ιστορικό Νάσο Λαβράνο

25η Μαρτίου
29 Μαρτίου 2022 / 13:17

Με αφορμή τη 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας παραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Οι Αγώνες των Επτανησίων πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του '21».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος Νομικός και Ιστορικός Ερευνητής Νάσος Λαβράνος. 



Τον κ. Νάσο Λαβράνο προλόγισε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός, ο οποίος μίλησε για το έργο και την επιστημονική και εν γενεί πορεία του. 
Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων,  ήταν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ κ. Μερόπη Υδραίου, οι Βουλευτές Κέρκυρα κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρα κ. Κώστας Ζορμπάς, ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.κ. Γιώργος Χονδρογιάννης και Στέφανος Μέξας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Μουζακίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας κ. Ματθαίος Γιαννούλης, η Διευθύντρια των Φυλακών κ. Λίτσα Σταύρου, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ και πλήθος συναδέλφων και κόσμου που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την διάλεξη αυτή.

Κατά το τέλος της εκδήλωσης, έγιναν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και διασαφηνίσεις και προέκυψε ένας χρήσιμος διάλογος σε σχέση με το θέμα της εκδήλωσης.

Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παριστάμενους και να ευχαριστήσουμε τον κ. Νάσο Λαβράνο που με την έρευνα του πάντα διαφωτίζει και αναδεικνύει χρήσιμες πτυχές της ιστορίας που αφορούν τον τόπο μας και την Επτάνησο. 
Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία του ΔΣΚ με τον κ. Λαβράνο θα συνεχιστεί και στο μέλλον».