Οι πρώτοι τουρίστες έφθασαν στην Κέρκυρα αλλά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά

Οι πρώτοι τουρίστες έφθασαν στην Κέρκυρα αλλά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κι ενώ ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό προς στο αεροδρόμιο «Ι.Καποδίστριας»,

28
Μαρτίου / 2022

την ίδια στιγμή οι πόρτες των ξενοδοχείων εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές με την πλειονότητα αυτών να ανεβάζουν «ρολά» το διάστημα 15 Απριλίου – 15 Μαΐου για να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης αυτή την στιγμή λειτουργούν όσα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά και το χειμώνα τόσο εντός της πόλης όσο και πέριξ αυτής. Σύμφωνα με τον ίδιο αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν δυο από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, η μία στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών και η άλλη στη Δασιά, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία από μέσα Απριλίου έως μέσα Μαΐου, όπου σταδιακά και οι πτήσεις θα αρχίσουν να «πυκνώνουν» αλλά και να «μπαίνουν» στο παιχνίδι οι μεγάλοι tour operators.

«Όσοι επισκέπτες έρχονται τώρα, διακινούνται είτε στα ξενοδοχεία της πόλης που είναι ανοιχτά και το χειμώνα, είτε σε airbnb, ενώ υπάρχουν αρκετοί από τους επισκέπτες που έχουν βίλλες εδώ και έρχονται να τις ετοιμάσουν για την καλοκαιρινή περίοδο», τόνισε ο κ.Βούλγαρης.

Στο 40% οι κρατήσεις για το Πάσχα

Πρόσθεσε δε ότι οι κρατήσεις για το φημισμένο Πάσχα της Κέρκυρας δεν είναι υψηλές για την ώρα, καθώς ανέρχονται στο 40% περίπου. Ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό αναμένεται να αλλάξει όσο πλησιάζουμε εκείνες τις ημέρες, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να λειτουργούν και πάλι.

Οι πληρότητες την Κυριακή

Οι πληρότητες πάντως των πτήσεων εξωτερικού της πρώτης ημέρας στο «Ι.Καποδίστριας» κυμάνθηκαν στο 50%-60% κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρη Ρούσσο σημειώθηκαν σχετικά ικανοποιητικά ποσοστά επιβατών σε αρκετές από τις 12 πτήσεις που αφίχθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο. Ειδικότερα από το Βερολίνο οι επιβάτες ανήλθαν στους 130, από Βρυξέλλες στους 137, από Λονδίνο στους 436 από τέσσερις πτήσεις, από Βιέννη στους 83, ενώ από Μιλάνο Μαλπένσα μόλις στους 19 και από Γενεύη στους 31. Σήμερα αναμένεται να προσγειωθούν οχτώ πτήσεις από το εξωτερικό και αύριο 10. 

Όσον αφορά τις προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας Σταμάτη Πελάη αυτές πραγματοποιούνται σταδιακά ξεκινώντας από τις ειδικότητες που απαιτούνται για την προετοιμασία των ξενοδοχείων, όπως εργάτες κήπου, γενικών καθηκόντων και τεχνικών που πιάνουν πρώτοι δουλειά, ακολουθούν καμαριέρες και καθαρίστριες και κορυφώνονται στην πορεία και από τα άλλα πόστα. Διευκρίνισε πάντως ότι ανεξαρτήτου πληρότητας και βάσει σύμβασης, οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν όλο το προσωπικό, μέχρι τις 25 Μαΐου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ