ΑΝΑΣΑ προς Κράτσα: «Αφήστε την γίδα κάτω, σας είδαμε»

ΑΝΑΣΑ προς Κράτσα: «Αφήστε την γίδα κάτω, σας είδαμε»

Σκληρή ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ για την υπόθεση αδειοδότησης και κατασκευής των πέντε υδατοδρομίων

26
Μαρτίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην υπόθεση των πέντε υπό κατασκευή υδατοδρομίων μετά την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου με την οποία απέρριψε την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Λιμενικών Ταμείων επανέρχεται η παράταξη ΑΝΑΣΑ με σκληρή ανακοίνωσή της και αποδέκτη την Ρόδη Κράτσα.

Στην κριτική της μάλιστα επεκτείνεται στο αρνητικό ρεκόρ, όπως επισημαίνει της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2021, στην κατάταξη της Περιφέρειας στην απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και στη συμμετοχή της ΠΙΝ στην Expo Dubai 2020.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αυτό είναι, σε παράφραση από την γνωστή λαϊκή ρήση, το νόημα της απόφασης του ΣΤ΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία απορρίπτει την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Λιμενικών Ταμείων με σκοπό την αδειοδότηση και κατασκευή των πέντε υδατοδρομίων.

Εν τούτοις η περιφερειάρχης, αντί να απαντήσει (αν έχει κάτι να πει) στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ) για το ράπισμα που δέχτηκε, αντί να ζητήσει, έστω, συγνώμη από τους πολίτες των νησιών μας για την εικόνα της ηθικής και πολιτικής απαξίωσης που προσέδωσε στην ΠΙΝ με τις πράξεις και παραλείψεις της, αυτή επιλέγει να επιτεθεί  με χαρακτηρισμούς και σε υψηλούς τόνους στον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και τ. περιφερειάρχη.

  •  παραβίαση των κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων
  •  παραβίαση των κανόνων της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης
  •  παράνομη απευθείας ανάθεση στην ΔΕΠΑΝ
  •  υπέρβαση των ορίων νόμιμης χρηματοδότησης της ΔΕΠΑΝ
είναι ορισμένα από αυτά που  αποδίδει το Ε.Σ. στην κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου!

Αποκαλύφθηκε, δυστυχώς γι’ αυτήν, ότι η προτεραιότητα της δεν υπήρξε ποτέ η αδειοδότηση και κατασκευή των υδατοδρομίων.

Προτεραιότητα της ήταν η σκανδαλώδης  εύνοια και υπερχρηματοδότηση  ενός εμπορικού μορφώματος (ΔΕΠΑΝ). Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η εμμονή της περιφερειάρχη στην συνεργασία με το σχήμα αυτό όταν ήδη τούτο είχε απορριφθεί για πρώτη φορά το 20020 από τον ελεγκτικό μηχανισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

Εκνευρίζεται η περιφερειάρχης, είναι φανερό.
Αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη οι λαθροχειρίες της, δεν την σώζει από την λαϊκή κατακραυγή ούτε η πρόσδεσή της στους υπουργούς και στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Γιατί φυσικά δεν είναι μόνο το ναυάγιο των υδροπλάνων.
  • Είναι  η προκλητική διασπάθιση δημοσίου χρήματος (100.000 ευρώ) για να υπηρετηθούν οι προσωπικές της δημόσιες σχέσεις στο Dubai.
  • Είναι το αρνητικό ρεκόρ (περίπου 4%) της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 2021.
  • Είναι η κατρακύλα στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας ως προς την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. 
Γι’ αυτό εκνευρίζεται και επιτίθεται στην ΑΝΑΣΑ και τον επικεφαλής της η περιφερειάρχης.

Και μια συμβουλή για την περιφερειάρχη: Ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της ΠΙΝ και των κατοίκων της, έχετε ακόμη χρόνο. Αυτό όμως δεν θα είναι εφικτό αν συνεχίσετε να απουσιάζετε εκτός έδρας τις 220 από τις 365 ημέρες του χρόνου, όπως πράξατε το 2021.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά