Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Φ.Ε. Μάντζαρος στα Τίρανα

ΦΕΜ
25 Μαρτίου 2022 / 22:41
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στις φετινές εκδηλώσεις στα Τίρανα, για την επέτειο των 201 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, πρωταγωνίστησε η Κέρκυρα με την παρουσία της ΦΕΜ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος», μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας της Αλβανίας και της Ελληνίδας Πρέσβεως κ. Σοφίας Φιλιππίδου, καθώς και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, παρευρέθηκε την 25η Μαρτίου στα Τίρανα, ώστε να συμμετέχει στους εορτασμούς της Πρεσβείας και της Ομογένειας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Το πρωί το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής πραγματοποίησε συναυλία μπροστά από την «Όπερα των Τιράνων», στην κεντρική «Πλατεία Σκεντέρμπεη», υπό την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβα.

 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Ιωαννης Τριβιζάς, τα μέλη του ΔΣ και ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης, παρέστησαν στην δοξολογία που τελέστηκε στην έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας, όπου στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από την Πρέσβη μας κ. Σοφία Φιλιππίδου και από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές και δώρα.



Μεταξύ αυτών, παρεδόθη στο Αρχιεπίσκοπο από τον Πρόεδρο της ΦΕΜ μια εικόνα της «Παναγίας της Πλατυτέρας», καθώς του παρεδόθη και μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος με μια προσωπική επιστολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Δ.Ν. κ. Νεκτάριου.



Το βράδυ το Μουσικό Σώμα της ΦΕΜ πραγματοποίησε συναυλία στην συνεδριακή αίθουσα της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας «Cultural Centre of Orthodox Church», υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη. Στην συναυλία παιανίστηκαν έργα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, η Ελληνίδα Πρέσβης κ. Φιλιππίδου, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Αιμίλιος Μουστάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας και όλη η ηγεσία του Στρατού, πολλοί Υπουργοί και στελέχη της Αλβανικής Κυβέρνησης, Βουλευτές, μεγάλος αριθμός Πρέσβεων ξένων Χωρών και πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησε ενθουσιωδώς την «Μάντζαρος», σε μια αίθουσα πραγματικά κατάμεστη.

Στις φετινές εκδηλώσεις στα Τίρανα, για την επέτειο των 201 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, πρωταγωνίστησε η Κέρκυρα  με την παρουσία της ΦΕΜ, η οποία κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και έτσι εκπροσωπήθηκε για άλλη μια φορά η Χώρα μας στο Εξωτερικό και ειδικά σε μια γείτονα - Βαλκανική Χώρα με έντονο το Ελληνικό και το Ορθόδοξο στοιχείο.

Ο Πρόεδρος της Φ.Ε. Μάντζαρος τόνισε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Πρεσβεία της Αλβανίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για την πρόσκληση και την φιλοξενία και να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλους και πάνω απ’ όλα στην Πατρίδα μας, με την ελπίδα να ζήσουμε με υγεία πολλές άλλες τέτοιες επετείους».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.