Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
22 Μαρτίου 2022 / 09:30

Υπόμνημα στον βουλευτή με σειρά αιτημάτων που δεν έχουν επιλυθεί παρά τις συνεχείς προσπάθειες στα αρμόδια υπουργεία, κατέθεσε ο κ. Κατσαρός

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας επισκέφθηκε πρόσφατα ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αν. Τομέαρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης και συνομίλησε με τον Πρόεδρο Περικλή Κατσαρό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματιών του τουρισμού, οι οποίοι μετά την πανδημία του κορονοϊού που έπληξε συνολικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν, έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ανακύπτουν από την αλματώδη ακρίβεια και τις επιπτώσεις της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, δήλωσε εισηγητικά ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης.

Ο κ. Αυλωνίτης ζήτησε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και τις έως τώρα προβλέψεις, την ετοιμότητα των επιχειρήσεων και τις προκλήσεις που ανοίγονται για τον κλάδο από τις νέες αναδυόμενες μορφές τουρισμού (τουριστικοί νομάδες κλπ) καθώς και τα προβλήματα που προκρίνουν οι πελάτες στα τουριστικά καταλύματα της Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσαρός παρέδωσε υπόμνημα στον βουλευτή με σειρά αιτημάτων που δεν έχουν επιλυθεί, παρά τις συνεχείς προσπάθειες στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη στήριξή του.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης για τον εκσυγχρονισμό των ενοικιαζομένων δωματίων, την οριστική επίλυση του θέματος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, την απόδοση του δικαιώματος αύξησης του συντελεστή δόμησης για τους βοηθητικούς χώρους στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των καταλυμάτων καθώς και το σημαντικό ζήτημα της ρύθμισης της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων προκειμένου να τηρούνται ίσοι όροι και προϋποθέσεις με τα ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο κερκυραϊκός τουρισμός.