Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Η υπόθεση των 5 υδατοδρομίων στα «βράχια» με ευθύνη της περιφερειακής αρχής

ΑΝΑΣΑ
18 Μαρτίου 2022 / 13:00

«Η απόφαση ακύρωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο έρχεται να δικαιώσει πλήρως την θέση της ΑΝΑΣΑ και να αποκαλύψει τον καταχρηστικό χαρακτήρα της σύμβασης»

Η Επερώτηση της παράταξης ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής τον Θ. Γαλιατσάτο, στο Περιφερειακό συμβούλιο:

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Με την απόφαση 571/2021 το ΣΤ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) ακύρωσε την προγραμματική σύμβαση που προώθησε η ΠΙΝ/Κράτσα μαζί με την κυβέρνηση και την ΔΕΠΑΝ, στην προοπτική κατασκευής των 5 υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση με την οποία η ΠΙΝ/Κράτσα εκτόξευσε το κόστος για την κατασκευή των 5 υδατοδρομίων από 770 χιλιάδες (όπως ήταν το αντίστοιχο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ) σε 3,05 εκατομμύρια ευρώ!

Η απόφαση αυτή του κλιμακίου του ΕΣ έρχεται να δικαιώσει πλήρως την θέση της ΑΝΑΣΑ και να αποκαλύψει τον καταχρηστικό χαρακτήρα της σύμβασης αυτής και την απροκάλυπτη πράξη διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη αστοχία της περιφερειακής αρχής σχετικά με τα υδατοδρόμια. Την πρώτη φορά η ανάλογης λογικής προσπάθεια που και αυτή χαρακτηρίζονταν από το υπερβολικό κοστολόγιο, την απαξίωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ και την εμμονική πλην ύποπτη επιλογή για ανάθεση της διαδικασίας στο δήθεν δημόσιου χαρακτήρα εμπορικό μόρφωμα της ΔΕΠΑΝ, απερρίφθη από την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 68 που λειτουργεί στα πλαίσια της Αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η υπόθεση των πέντε υδατοδρομίων βρίσκεται και πάλι στο μηδέν, όπως όταν αποφάσισε στην αρχή της θητείας της αντί να ολοκληρώσει την σχεδόν πλήρη εργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ να την διαγράψει και να εμπλέξει την ΔΕΠΑΝ και τους συμβούλους του κ. Γεωργιάδη!

Η αποτυχία της περιφερειακής αρχής στην λειτουργία των υδατοδρομίων είναι πλήρης και η ευθύνη αποκλειστικά δική της.
Στερεί τα Ιόνια νησιά από ένα πολύτιμο και ευέλικτο μέσο επικοινωνίας και συγκοινωνίας.

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

- Θα αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας αυτής ως αποτέλεσμα των επιλογών της;

- Ποιο είναι το σχέδιο για την υλοποίηση των υδατοδρομίων μετά τις εξελίξεις αυτές;

- Υπάρχει τέτοιο σχέδιο;

- Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του;

Για την ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.