Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

ΕΛΜΕ
16 Μαρτίου 2022 / 11:03

18-21 Μαρτίου 2022 - Πανελλαδικές Δράσεις για τους Αναπληρωτές-Νεοδιόριστους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης από 18-21 Μαρτίου 2022. 

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων τη Δευτέρα 23 μαρτίου στις 13:30 και προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12-2μ.μ. 
 
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το αίτημα για σταθερή εργασία αφορά άμεσα τα δικαιώματα στην εργασία μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, την ίδια την ποιότητα της ζωής μας! Δε θα «πετσοκόψουμε» αυτές τις ανάγκες στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού, που οδηγεί το σχολείο από το κακό στο χειρότερο!
Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για:

- Κάλυψη όλων των κενών άμεσα! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.

- Μείωση του χρόνου των νεοδιόριστων δόκιμων εκπαιδευτικών από 2 σε 1 χρόνο.

- Κατάργηση των τριμήνων, των ΑΜΩ, κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης.

- Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και νεοδιόριστων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων- δε δεχόμαστε οι αναπληρωτές να στερούνται αυτονόητα δικαιώματα! (πχ. άδειες ασθενείας ή μητρότητας). Καμία απόλυση αναπληρωτή. 12μηνες συμβάσεις εργασίας για όλους.

- Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς της ευέλικτης εργασίας: δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καταβολή έγκαιρα, κάθε μήνα. Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, δωρεάν σίτιση για όλους.

- Έκτακτο επίδομα 500 ευρώ για όλους τους εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης

- Αυξήσεις στους μισθούς, υπολογισμός όλων των κλιμακίων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Άμεσα να ανοίξουν οι πίνακες της ΕΑΕ, κατά το τρέχον σχολικό έτος, ώστε να γίνει έγκαιρα η έκδοση των νέων πινάκων, να μη μείνει κανείς αποκλεισμένος, να σταματήσει η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που βρίσκονται σε αναμονή. Να καταργηθεί ο ν. 4589 (Γαβρόγλου) και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υποβαθμίζει το πτυχίο και την προϋπηρεσία μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και οργανώνουμε τον αγώνα μας – εκεί βρίσκεται η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική!