Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κατασκευή νέων Φυλακών «ψηλά» στην ατζέντα της συνάντησης Υδραίου - Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
04 Μαρτίου 2022 / 15:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκυρας Γιάννης Κοντός.

και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ Στάθης Παπαδάτος - Αντιπρόεδρος, Αλέκος Παπαδάτος, Σπύρος Παπαδόπουλος, Εύη Κατέχη και Γιώργος Κοσκινάς.

Ο κ. Κοντός και τα μέλη του ΔΣΚ έθεσαν στην Δήμαρχο τέσσερα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν πολύ σοβαρά τον νομικό κόσμο της Κερκυρας. 

α) Το πρώτο θέμα είναι το μεγάλο «στοίχημα» της κατασκευής των νέων Φυλακων, το οποίο ο ΔΣΚ θεωρεί καίριο για την πορεία του Δικηγορικού κλάδου στην Κέρκυρα, αλλά και έργο αναπτυξιακό για τον τόπο. Η Δημαρχος συμφώνησε απόλυτα, ενώ απήντησε ότι συναντήθηκε και αυτή με τον ειδικό τεχνικό Σύμβουλο του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ιορδανίδη, όταν προ μηνός επισκέφθηκε την Κέρκυρα, επιβοήθησε ο Δημος την επίσκεψη του σε πιθανά οικόπεδα εκτός αστικού ιστού και τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου ουσιαστικά. Ανέφερε η κ. Δημαρχος ότι βοηθά και θα βοηθήσει η ίδια και ο Δήμος ανεπιφύλακτα με όποιο τρόπο διαθέτουν και μπορούν η με οποίο τρόπο τους ζητηθεί. 

β) Το δεύτερο θέμα είναι η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το Δικαστικό Μέγαρο με την κεντρική οδό Δονάτου Δημουλιτσα. Τα δυο μέρη από κοινού έκριναν ότι η συμφερότερη και συντομότερη, για την ώρα, λύση, είναι ο δρόμος να διέλθει παρακείμενα από το οικόπεδο του «Λυρικού Θεάτρου», καθότι στην Βίλα Ροσσα δεν υπάρχει π.δ. και πράξη εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση. Το έργο μπορεί να συνδυαστεί με την προγραμματισμένη κατασκευή, στο ίδιο οικόπεδο του «Λυρικού», ελεύθερου χώρου στάθμευσης. Ο δρόμος αυτός θα εκκινεί από το τέρμα της Λεωφόρου Επτανήσων, στην αρχή ακριβώς της οδού Δονάτου Δημουλιτσα και θα αγει στο Δικαστικο Μέγαρο. Η υλοποίηση αυτή, που φαίνεται να μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομο χρόνο, δεν αποτελεί παραίτηση για την δημιουργία δρόμου από την Βίλα Ρόσσα, η οποία αποτελεί την βασική και διαρκή επιδίωξη του ΔΣΚ. 

γ) Το τρίτο θέμα που έθεσε ο ΔΣΚ ήταν ο καθαρισμός του χώρου των «καλαμιώνων», μπροστά από την κεντρική είσοδο του Δικαστικου Μεγαρου (κάτω μεριά). Κάτι που πρέπει να γίνει για λόγους Ασφαλειας, αλλά και αισθητικής. Προτάθηκε να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί πολιτικής προστασίας (αφού πρόκειται πιθανότατα για ακίνητα ιδιωτών) και ο Δήμος συμφώνησε και υπεσχεθη ότι θα εκκινήσει την διαδικασία σύντομα. 

δ) Τέλος, το τέταρτο θέμα που ετέθη από τον ΔΣΚ, είναι οι πλημμύρες της οδού Κολοκοτρωνη (πάνω μεριά Δικαστικού Μεγάρου) σε περιπτώσεις βροχόπτωσης, καθώς και η κακή κατάσταση του οδοστρώματος της συγκεκριμένης οδού. Η κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδημαρχος απήντησαν ότι η οδός Κολοκοτρωνη, απο την έναρξη της έως και την είσοδο του δρομίσκου που οδηγεί προς το Κτηματολόγιο, θα στρωθεί εξ’ ολοκλήρου με νέο ασφαλτοτάπητα το καλοκαίρι του 2022 και είναι εντεταγμένη ήδη στο ΠΔΕ. 

Στη συνέχεια η Δήμαρχος έκανε μνεία στην πραγματοποίηση του έργου της ανάπλασης του άλσους της Γαρίτσας, ώστε να μην χαθεί επένδυση 2,5 εκ. ευρώ απο την Κέρκυρα και επιχειρηματολόγησε υπέρ της υλοποίησης του, ζήτησε δε εξ αυτού στήριξη, στα πλαίσια που το ζητά αντίστοιχα απ’ όλους τους φορείς. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου «η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα, είναι δε βέβαιο ότι θα φέρει καρπούς στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Νομικο κόσμο της Κερκυρας, καθώς και ότι ανοίγει μια νέα θύρα, μιας διαρκούς και καλής συνεργασίας και σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και ΔΣΚ».