Γαλιατσάτος: Το σκάνδαλο των πελατειακών προσλήψεων δεν συγκαλύπτεται

Γαλιατσάτος: Το σκάνδαλο των πελατειακών προσλήψεων δεν συγκαλύπτεται

«Οι 84 οικογένειες που έμειναν απ’ έξω, περιμένουν απάντηση».

03
Μαρτίου / 2022

Η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ

Το πελατειακού χαρακτήρα σκάνδαλο των προσλήψεων από Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη δεν συγκαλύπτεται με ευφυολογήματα και  αλαζονεία.

Η περιφερειακή αρχή των Ιονίων Νήσων, εκμεταλλευόμενη την ανοχή και απραξία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και την ενθάρρυνση από ίδιες πρακτικές που εκκινούν από το πρωθυπουργικό γραφείο και συνεχίζονται σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, επιμένει να υπερασπίζεται τις παράνομες και πελατειακού χαρακτήρα προσλήψεις που πραγματοποίησε στην ΠΕ Κέρκυρας και στην ΠΕ Ζακύνθου λόγω «Μπάλου».

Η ΑΝΑΣΑ, πέραν των σχετικών ανακοινώσεων της, έφερε το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφ’ ενός ζητώντας εξηγήσεις από την περιφερειακή αρχή και αφ’ ετέρου την δέσμευσή της ότι θα σεβαστεί από τούδε και στο εξής την νομιμότητα και κυρίως το απαράγραπτο δικαίωμα κάθε πολίτη για δουλειά με ισονομία και ισοπολιτεία.

Δυστυχώς η περιφερειακή πλειοψηφία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη, παρά τις απώλειες πέντε συμβούλων της που δεν την ακολούθησαν μη θέλοντας να συναινέσουν, εμφανίστηκε προκλητική και αμετανόητη.
Δεν απήντησε:

- Γιατί δεν ακολούθησε τις διατάξεις ούτε καν αυτού του νόμου (4765/2021) που ψήφισε η σημερινή βουλή με εισήγηση της ΝΔ;

- Γιατί δεν έθεσε κανένα κριτήριο για τις προσλήψεις αυτές;

- Γιατί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων επελέγη να είναι στις αργίες των Χριστουγέννων;

- Ποιος έκανε την επιλογή; Η ίδια η περιφερειάρχης;

Τις απαντήσεις αυτές η περιφερειακή αρχή δεν τις έδωσε στο σώμα του συμβουλίου. Ας τις δώσει στις 84 οικογένειες που οι άνθρωποί τους αποκλείστηκαν από την εργασία χωρίς να μάθουν, έστω, τους λόγους!

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει μαζί με τους ανέργους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία των Ιονίων Νήσων να δίνει την μάχη για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και για παγίωση των κανόνων διαφάνειας και ισονομίας εξοστρακίζοντας οριστικά την «πελατειακού» τύπου συμπεριφορά από τον δημόσιο βίο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά