Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμητικός έπαινος από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας στον καταξιωμένο εικαστικό Σπύρο Γελέκα

Σπύρος Γελέκας
03 Μαρτίου 2022 / 11:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τιμητικό έπαινο στον καταξιωμένο, διεθνούς φήμης εικαστικό Σπύρο Γελέκα, απένειμε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας.

Ο εικαστικός τιμήθηκε για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και για τις διεθνής διακρίσεις και την αντιπροσώπευση της Ελλάδας σε Ευρώπη και Ασία.
Η απονομή έγινε από τον Δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρα Κώστα Λέσση και Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Καθημερινότητας, Σωκράτη Ανδριώτη.
 
Ο ταλαντούχος ζωγράφος είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, του The International Artists Exchange Association (IAE), της Mo2art (micro - oxygenated art) και Loudos Contemporary art όπου εξειδικεύεται στην φαντασιακή και Τολκινική τέχνη.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα επτά φορές, με πιο σημαντικές, την Αδριατική σύνοδο του Montenegro, στην ελίτ των εγκεκριμένων καλλιτεχνών στο Λονδίνο και στο μουσείο της Guangzhou από την Διεθνή Επιτροπή Τέχνης της Κίνας.

Αριθμεί πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις διεθνώς, έχοντας εκθέσει δίπλα σε έργα του Νταλί και Πικάσο, καθώς έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του στο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έχοντας αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.