Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο» δεν καταδικάζει τη ρωσική εισβολή

Ρωσική εισβολή
02 Μαρτίου 2022 / 18:03

«Δεν επιχαίρει για την απόφαση της ρωσικής Ομοσπονδίας, που όμως δεν είχε άλλη διαθέσιμη επιλογή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία τεκμαίρεται πως αποτέλεσε το έσχατο μέσο το οποίο μετήλθε προκειμένου να τερματιστεί η πολυετής συστηματική εξόντωση των Ρώσων του Ντονμπάς» αναφέρουν σε σχετικό δελτίο Τύπου οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο» Ιωάννης Αϊβατίδης και Χαράλαμπος Βυθούλκας.

Αναλυτικά:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) και συγκεκριμένα στο προοίμιο της προχθεσινής 6ης (έκτακτης) συνεδρίασης (28/2/2022) συζητήθηκε το εν θέματι ζήτημα (υπό την ρητή έννοια του «πολέμου» της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας), στο οποίο τοποθετήθηκαν, αρχικώς η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και στη συνέχεια οι επικεφαλής όλων των Περιφερειακών Παρατάξεων.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Ιόνιο» διαφοροποιήθηκε τόσο από την Περιφερειακή Αρχή, όσο και από τις λοιπές Παρατάξεις, οι οποίες στο σύνολό τους, ομοθύμως, «καταδίκασαν» πολιτικά την Ρωσική Ομοσπονδία ως δήθεν υπεύθυνη για τον «πόλεμο» στην Ουκρανία.

Πολιτική «καταδίκη» συνεπάγεται εν λευκώ συναίνεση στις επικίνδυνες αποφάσεις στρατιωτικού τύπου ανάμειξης της Ελλάδος στα γεγονότα, που δεν μπορεί παρά να παραβλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα και να διαταράξει τις σχέσεις μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Κάτι που ο Ελληνικός λαός δεν εγκρίνει, ούτε θέλει, παρά την άνευ προηγουμένου «πλύση εγκεφάλου» και παραπληροφόρηση που υφίσταται από την συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Ιόνιο» δεν θα μπορούσε επ´ ουδενί να συμφωνήσει με την προσέγγιση αυτή, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι επιχαίρει για την απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που όμως δεν είχε άλλη διαθέσιμη επιλογή. Και η επιλογή αυτή δεν έχει ουδεμία ομοιότητα με τη διαχρονική, εις βάρος της Ελλάδος, επιθετική συμπεριφορά της «συμμάχου» μας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας, όπως ορισμένοι «κύκλοι» θέλουν να παρουσιάσουν, ώστε να δικαιολογηθεί και «καθαγιασθεί» η πολιτική «καταδίκη» της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία τεκμαίρεται πως αποτέλεσε το έσχατο μέσο το οποίο μετήλθε προκειμένου να τερματιστεί η πολυετής συστηματική εξόντωση των Ρώσων του Ντονμπάς, για την οποία, δυστυχώς, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον η κεντρική Κυβέρνηση της Ουκρανίας, με αρωγό την ανοχή και υπόθαλψη (στην καλύτερη των περιπτώσεων) κάποιων «think tanks» της «Δύσης» η οποία επιθυμεί διακαώς να συμπεριλάβει ενεργά την Ουκρανία στο απειλητικό στρατιωτικό αντιηρωικό «τόξο» που σχηματίστηκε σταδιακά, απρόκλητα, τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, πλησίον των δυτικών ορίων της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό αποτελεί τελικώς την πραγματική αποσταθεροποιητική παράμετρο για την παγκόσμια ασφάλεια. Η Ρωσική Ομοσπονδία αποφάσισε εξ ανάγκης την ευρείας κλίμακας, πολύ προσεκτική αυτή στρατιωτική επιχείρηση, που προδήλως δεν έχει στόχο τον λαό της Ουκρανίας.

Αφότου βεβαίως κάθε δυνατότητα διμερούς συνεννοήσεως απέτυχε, με ευθύνη, και πάλι δυστυχώς, της ηγεσίας της Ουκρανίας, που μάλιστα «φιλοδοξούσε» να «φιλοξενήσει» πυρηνικά όπλα «δυτικής» προελεύσεως στο έδαφός της. Η κακόβουλη επιρροή «σκοτεινών», κατ´ εξοχήν πολεμοχαρών, αλλά και αδηφάγων κερδοσκοπικών κέντρων της «Δύσης», αν όχι πασίδηλη, είναι ήδη διακριτή και είναι θέμα χρόνου να καταδειχθεί πλήρως.   

«Καταδίκη» της Ρωσικής Ομοσπονδίας ισοδυναμεί με πολιτική πράξη εθελοτυφλισμού στα όρια της απόπειρας συγκαλύψεως, αν όχι μύχιας εγκρίσεως, των συστηματικών παρανόμων ενεργειών κατά των Ρώσων του Ντονμπάς, που έλαβαν χώρα τα τελευταία έτη (2014 και εντεύθεν), με ευθύνη, ως προαναφέρθηκε, της κεντρικής Κυβέρνησης της Ουκρανίας. Οι διαχρονικά  συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες αυτές ενέργειες εκριζώσεως και εξοντώσεως του Ρωσικού στοιχείου στο Ντονμπάς, με εκτελεστικό «βραχίονα» οργανωμένες εγκληματικές ομάδες με ύποπτη χρηματοδότηση, οδήγησε στο θάνατο χιλιάδες Ρώσους της περιοχής. Άνανδρες δολοφονίες παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και άλλες συναφείς αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις ιδιαίτερης ποινικής απαξίας σε βάρος Ρώσων πολιτών του Ντονμπάς, που στο σύνολό τους παρέχουν διακριτούς-σαφείς χαρακτήρες γενοκτονίας, όπως αυτή ορίζεται στο διεθνές δίκαιο.

Εν κατακλείδι, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Ιόνιο» αρνείται να καταδικάσει, την εν γένει στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, που αποτέλεσε το έσχατο και αναγκαστικό μέσο διασώσεως των Ρώσων του Ντονμπάς, διότι  αυτό, μεταξύ άλλων οδηγεί στην ατραπό της ευθείας ανάμειξης της Ελλάδος στη σύρραξη. Ευχή τα δύο μέρη με ειλικρινείς και αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, χωρίς «βαρύ φόρο αίματος» για καμία από τις δύο πλευρές, να επιλύσουν αυτοτελώς το ζήτημα. Προς όφελος και των δύο ενδόξων αυτών ανατολικοευρωπαϊκών Σλαβικών εθνών και των λαών τους.  

Έτσι, δεν θα αποσταθεροποιηθεί, ούτε θα απομειωθεί η παγκόσμια ασφάλεια για την οποία πολεμοχαρείς διεθνείς μηχανισμοί δήθεν ενδιαφέρονται, ενώ εκ των πραγμάτων είναι καταφανές πως καραδοκούν, καιροφυλακτούν.

Αντίθετα λοιπόν με τις δόλιες προσδοκίες των μηχανισμών αυτών, η παγκόσμια ασφάλεια τελικώς θα ενδυναμωθεί, θα εδραιωθεί. Και αυτό θα αποδειχθεί.-
 
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ι.Ν.
 
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το Ιόνιο»