Κυριακή 01.10.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πικετοφορία του ΚΚΕ την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 18:30 στην Ανουντσιάτα

ΚΚΕ
01 Μαρτίου 2022 / 16:37

«Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία!»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ: 
 
Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, από την μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, για τα κέρδη, για τις σφαίρες επιρροής, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.
 
Το εύφλεκτο υλικό, που οδήγησε στην ανάφλεξη της περιοχής με τη ρωσική εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία!
 
Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή και διευκόλυνση της Ελλάδας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών αλλά και μαγνήτη αντιποίνων! Η αποστολή όπλων, η μεταφορά ΝΑΤΟικού εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων, η αξιοποίηση των αμερικανικών βάσεων, οι αποστολές στρατιωτικών εκτός συνόρων βάζουν στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τον ελληνικό λαό.
 
Αποδεικνύεται ξανά ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας "σταθερότητας και ασφάλειας", αλλά πολεμικός εμπρηστής στην περιοχή μας! Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.
 
Δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών
 η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών
 

- Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας.

- Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

- Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.