Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα -Τσικνοπέμπτη: Στα ...πάνω τους τα «ρεζερβέ» και τα κρεοπωλεία

Τσικνοπέμπτη
24 Φεβρουαρίου 2022 / 12:20

Στις γειτονιές τα κάρβουνα πήραν φωτιά από νωρίς για να στηθούν οι σούβλες και οι ψησταριές για το παραδοσιακό «τσίκνισμα» που απαιτεί η ημέρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια Τσικνοπέμπτη, όπως παλιά, ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι Κερκυραίοι, μετά την σκληρή περίοδο των lockdown. Ήδη η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι αυξημένη, ενώ τα ρεζερβέ στις ταβέρνες και τις ψησταριές για το παραδοσιακό «τσίκνισμα» που απαιτεί η ημέρα ξεκίνησαν από νωρίς.

Όπως αναφέρουν κρεοπώλες στην «Ε» η κίνηση στα κρεοπωλεία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι αυξημένη και διαμορφώνεται από 30% - 70%. Παντσέτες, σουβλάκια, λουκάνικα και αρνίσια παϊδάκια έχουν την τιμητική τους με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 4,5- 5,95 ευρώ το κιλό με εξαίρεση τα τελευταία, όπου πωλούνται από 11 – 11,5 ευρώ το κιλό.





Παρά ταύτα αν και οι τιμές πώλησης του χοιρινού κρέατος, πρωταγωνιστή της ημέρας, διαμορφώνονται είτε σε σταθερά επίπεδα είτε πωλείται από ορισμένα κρεοπωλεία με έκπτωση -20%, ωστόσο οι παραγγελίες σε πολλές περιπτώσεις περιορίζονται στα βασικά χωρίς υπερβολές στις ποσότητες κρέατος.

«Η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο ο κόσμος δεν κάνει υπερβολές στις παραγγελίες που περιορίζονται στα 20-30 ευρώ», ανέφερε ο Σπύρος Γιάννος κρεοπώλης. Στις κατά τόπους γειτονιές τα κάρβουνα πήραν φωτιά από νωρίς για να στηθούν οι σούβλες και οι ψησταριές, όπου ετοιμάζονται κρεατομεζέδες για όσους δεν προλάβουν να κάνουν ετοιμασία στο σπίτι και την «τσίκνα» να προσκαλεί τον κόσμο να μπει σε γιορτινή διάθεση.

Γεμάτα τα ψητοπωλεία

Στις ταβέρνες, τις ψησταριές και τα οβελιστήρια που έχουν την τιμητική τους σήμερα, οι πληρότητες αγγίζουν το 100%, όπως τονίζει στην «Ε» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός, επισημαίνοντας ότι δύσκολα θα βρει κανείς σήμερα τραπέζι αν δεν έχει φροντίσει να κάνει κράτηση προηγουμένως. «Η Τσικνοπέμπτη προμηνύεται να είναι ίσως καλύτερη και από άλλες χρονιές προ κορονοϊού. Ο κόσμος έχει διάθεση να βγει, να καταναλώσει και να περάσει καλά.

Οι πληρότητες σε πολλούς χώρους είναι 100% και ήδη τα αμιγώς καταστήματα όπως ψησταριές και οβελιστήρια είναι γεμάτα», επισήμανε ο ίδιος . Όσο για το κόστος ανά άτομο, υπολογίζεται στα 20 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ