Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραδόθηκαν 8 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα για τα Ιόνια Νησιά (video-pics)

Υδροφόρες
15 Φεβρουαρίου 2022 / 13:24

Τα νέα οχήματα θα εξοπλίσουν όλα τα νησιά του Ιονίου, καθώς προβλέπεται να παραδοθούν από δυο σε κάθε νησί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με οχτώ υδροφόρα οχήματα ενισχύθηκε η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, μέσω χρηματοδότησης που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το ΕΣΠΑ. Τα νέα οχήματα παραδόθηκαν σήμερα το μεσημέρι από την ΠΙΝ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πυροσβεστικό Μέγαρο στην Κέρκυρα, παρουσία του νέου Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ.Ι.Ν, Δημήτριου Γεωργανά και του Διοικητή Πυροσβεστικής Κέρκυρας Νίκου Κολοβού.



Τα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4) εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4000 λίτρων και 300 λίτρων, αντίστοιχα. Η μικτή έμφορτη μάζα του οχήματος βρίσκεται στα οριζόμενα στο ΕΝ 1846-1 όρια, προκειμένου η κλάση ταξινόμησης και προσδιορισμού να ανταποκρίνεται σε οχήματα μεσαίας κλάσης (Μ), δηλαδή από 7,5 έως 16 τόνους.

Ο θάλαμος οδήγησης φέρει δύο θύρες και έχει ικανότητα μεταφοράς δύο ακόμη μελών πληρώματος πλέον του οδηγού. Κατά την τελετή παράδοσης η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα για το έργο που επιτελεί καθημερινά παρέχοντας ασφάλεια στους κατοίκους των Ιονίων Νήσων, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.





«Η προσφορά των 8 υδροφόρων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ είναι ένα ελάχιστο δείγμα όχι μόνο ευγνωμοσύνης αλλά και αναγνώρισης της ανάγκης που έχετε για σύγχρονα εργαλεία, ώστε να συμβάλλετε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών», ανέφερε η κ.Κράτσα, η οποία με χαρά δέχθηκε ένα κόκκινο καπέλο τύπου τζόκευ με το έμβλημα της υπηρεσίας από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής ως συμβολικό δώρο.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργανάς τα νέα υδροφόρα οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την πυρασφάλεια όλων των νησιών του Ιονίου ως χρήσιμα εργαλεία στην υπηρεσία των πολιτών.


      Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ.Ι.Ν, Δημ. Γεωργανάς


Δυο σε κάθε νησί

Τα νέα υδροφόρα οχήματα θα εξοπλίσουν όλα τα νησιά του Ιονίου, καθώς προβλέπεται να παραδοθούν δυο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.



Τα οχήματα παραδόθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων» που εντάχθηκε στο Ε .Π. «Ιόνια Νησιά» στις 28-09-2017 και εν συνεχεία ακολούθησε τροποποίηση της απόφασης ένταξης στις 29-12-2020 που αφορούσε το χρονοδιάγραμμα.

Η πράξη αποτελείται από τρία υποέργα εκ των οποίων το πρώτο έχει ήδη παραδοθεί και υπολείπεται το υποέργο τρία που αφορά στην προμήθεια και παράδοση τεσσάρων υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων (6Χ4), 10.000 λίτρων νερού. Η συνολική δημόσια δαπάνη και για τα τρία υποέργα ανέρχεται σε 3.495.550,80 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ