Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΓΕ Β.Κέρκυρας: Ξεκίνησαν τα μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές

ΟΓΕ Β.ΚΕΡΚΥΡΑΣ
12 Φεβρουαρίου 2022 / 10:10

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει καμία επιβάρυνση, κανέναν όρο ή προϋπόθεση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μαθήματα αλληλεγγύης της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ ξεκίνησαν, σε συνεργασία με εθελοντές και συνταξιούχους παιδαγωγούς κι έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια. 

Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαταστούν το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα οι Ομάδες Γυναικών που συσπειρώνονται στην ΟΓΕ παλεύουμε για πραγματικά σύγχρονο δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά και να μην απαιτούνται επιπλέον φροντιστήρια.

Γίνονται επίσης μαθήματα σε μετανάστες που θέλουν να μάθουν ελληνικά και ενήλικες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει καμία επιβάρυνση, κανέναν όρο ή προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Τα μαθήματα γίνονται απόγευμα στο Καβαλούρι, σε κατάλληλη αίθουσα (του Τοπικού Συμβουλίου). 

Αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, κάθε εκπαιδευτικός που συμμετέχει, δείγμα ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται.

Η συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση των λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης. Σας καλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία μας, αφιερώνοντας λίγες ώρες στα παιδια που το έχουν ανάγκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, μετανάστες και ενήλικες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και μένουν στην Βόρεια Κέρκυρα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 6948546149 και 6980266360.

Στα ίδια τηλέφωνα επικοινωνίας μπορούν να απευθύνονται και εκπαιδευτικοί από την περιοχή που θέλουν να συμμετέχουν ως διδάσκοντες στα μαθήματα αλληλεγγύης.