Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στούντιο: Το νέο «σπίτι» του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (video)

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
11 Φεβρουαρίου 2022 / 14:07

Τζάννε: Το Μάιο θα είναι έτοιμο το νέο θέατρο στον Μον Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου για το ΔΗΠΕΘΕ ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΔΣ, αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάννε. 
Πρόκειται για το "Στούντιο" που διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τις πρόβες και τις χειμερινές δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ, που το τελευταίο διάστημα έμεινε "άστεγο". Με πολύ πείσμα και μεράκι η ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ έβαλε τα δυνατά της για να πραγματοποιηθούν λειτουργικές παρεμβάσεις με εξοπλισμό που εξασφαλίστηκε από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτα Τζάννε, το ΔΗΠΕΘΕ το περασμένο διάστημα δέχτηκε διπλό "χτύπημα". Καταρχήν η διάσπαση του Δήμου της Κέρκυρας, οδήγησε σε μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ σε διαδημοτική επιχείρηση, βυθίζοντάς το στους γραφειοκρατικούς λαβυρίνθους, όχι ενός αλλά τριών Δήμων. 

Το θέατρο Μον Ρεπό

Η δεύτερη δοκιμασία ήρθε  το περασμένο καλοκαίρι, όταν η θερινή στέγη του, το θεατράκι του Μον Ρεπό, παρουσίασε φθορές, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι καλοκαιρινές παραστάσεις.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να το αντικαταστήσει εκ βάθρων και όχι να το επισκευάσει.  Όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος, το νέο θέατρο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει παραστάσεις από τον ερχόμενο Μάιο.  

Συνεργασίες 

Η Π. Τζάννε ανακοίνωσε επίσης δύο νέες συνεργασίες του ΔΗΠΕΘΕ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, δράσεις που αποσκοπούν τόσο στην εξωστρέφεια, όσο και στη δημιουργία από κοινού εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων