Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ρόδη Κράτσα στη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού υπό τον Β. Κικίλια

Ρόδη Κράτσα
10 Φεβρουαρίου 2022 / 14:41

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ανάγκες βασικών υποδομών

ΑΘΗΝΑ. Την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού συγκάλεσε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου (Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου), όπως και του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., Δημήτρη Φραγκάκη.
 
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε τη σημασία που έχει η συντονισμένη εθνική προσπάθεια στα μηνύματα και τη διαφημιστική καμπάνια για την τουριστική εικόνα της χώρας, αλλά χρειάζονται και ειδικές παρεμβάσεις σε κάθε Περιφέρεια. Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο τουρισμός για τα νησιά του Ιονίου, τις επιδόσεις τους εν μέσω πανδημίας και την ανθεκτικότητά τους στις κρίσεις, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες τους για ένα βιώσιμο μοντέλο που εξασφαλίζει αναβάθμιση του προϊόντος, διατηρεί τα φυσικά και πολιτιστικά στοιχεία τους και έλκει ποιοτικούς -υψηλού εισοδήματος- τουρίστες.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ανάγκες βασικών υποδομών, όπως οδικό δίκτυο, ύδρευση / αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων και πρόληψη φυσικών καταστροφών. Υπεραμύνθηκε ακόμα μια φορά της ανάγκης για μία ολιστική πολιτική τουρισμού, με συντονισμό και στρατηγική συνεργασία με όλα τα Υπουργεία, διότι όλες οι πολιτικές αφορούν στον τουρισμό.
 
Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί όλες τις Περιφέρειες, αρχής γενομένης από την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.