Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονισμό λειτουργίας θα αποκτήσει το Άλσος Γαρίτσας – Ανεμόμυλου μετά την ανάπλαση

Άλσος Γαρίτσας
09 Φεβρουαρίου 2022 / 11:44

Πιθανή εμπλοκή του έργου αν οι κάτοικοι προσφύγουν για την δημιουργία πίστας skateboard

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρεμβάσεις από άκρη σε άκρη του Άλσους της Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, από το μνημείο «Κολώνα Ντάγκλας» έως την περιοχή του «Ναυτίλου», περιλαμβάνει το έργο της ήπιας διαμόρφωσης και της ανάπλασής του, ύψους 2.080.000 ευρώ.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, από τα 33.000 τ.μ. πρασίνου του Άλσους μόλις στα 900 τ.μ. θα γίνουν εργασίες για την δημιουργία πίστα του skateboard, δίπλα από το γήπεδο του μπάσκετ. Ωστόσο η παρέμβαση αυτή, έχει εγείρει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι τονίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο δεν συνάδει με την φυσιογνωμία του χώρου, επισημαίνοντας ότι το μέρος που θα γίνει η πίστα θα τσιμεντοποιηθεί.

«Η πίστα skateboard θα τοποθετηθεί δίπλα από το γήπεδο μπάσκετ με μια επιφανειακή επίστρωση τσιμέντου μαζί με ειδικά εξαρτήματα χαμηλού υψομέτρου που δεν θα ξεπερνούν το μισό μέτρο, τα οποία διαθέτουν ειδικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις, ενώ θα τοποθετηθεί περίφραξη και φωτισμός. Είναι μια παρέμβαση που θα γίνει μόλις στα 900 τ.μ. του Άλσους σε σύνολο 33.000 τ.μ. πρασίνου. Ο ποδηλατόδρομος που είναι αρκετά μέτρα, είναι τσιμεντοποίηση του Άλσους ή η πλακόστρωση που είναι στο πλάι;», διευκρίνισε ο κ.Καλόγερος.

Με κανονισμό λειτουργίας

Όπως επισήμανε, για το συγκεκριμένο έργο έχει προηγηθεί διαβούλευση από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς να υπάρξουν τότε αντιδράσεις. Το Άλσος, όπως είπε σύμφωνα με δέσμευση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου θα αποκτήσει κανονισμό λειτουργίας που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, με επιστάτες, μόνιμους κηπουρούς, οδοκαθαριστές και καθαρίστριες για τις τουαλέτες, ενώ θα υπάρχει ωράριο χρήσης για τις αθλοπαιδίες.

«Το Άλσος θα είναι πλέον ένας οργανισμός και δεν θα είναι αυτό που είναι σήμερα, ένα σκοτεινό δηλαδή σημείο σε μια άθλια κατάσταση» , ανέφερε ο κ.Καλόγερος.

Πιθανή εμπλοκή

Σχολιάζοντας πάντως τις προθέσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας να προσφύγει στα δικαστήρια για το ζήτημα της δημιουργίας πίστας skateboard, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψει εμπλοκή του έργου, με σημαντικές συνέπειες τόσο για το ίδιο το έργο όσο και για την εξέλιξη της χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί σε ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ