Ένταξη στην Α΄ Προβληματική Ζώνη ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Ένταξη στην Α΄ Προβληματική Ζώνη ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Στηρίζει τις θέσεις της ΕΓΕΣΥΚ, για την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική Ζώνη σε ότι αφορά τις υπηρεσίες υγείας.

02
Φεβρουαρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, στη συνεδρίαση της 31/1/2022,  αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει τις θέσεις της ΕΓΕΣΥΚ, για την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική Ζώνη σε ότι αφορά τις υπηρεσίες υγείας.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Διαχρονικές ελλείψεις, οι οποίες έγιναν πιο έντονες με την εμφάνιση της πανδημίας, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης, να δίνουν επί 2 χρόνια τη μάχη της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας, βάζοντάς την πάνω από τη δική τους.

Επειδή όμως η απλή καταγραφή και υπόδειξη των προβλημάτων δεν δίνει λύσεις, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας προγραμματίζει άμεσα την έναρξη επαφών με τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να προτείνει και να απαιτήσει λύσεις, κάνοντας συγχρόνως και ότι είναι δυνατόν ώστε να επιλυθούν, έστω και προσωρινά, τα επείγοντα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.