Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση Ισχύος Εγκριτικών Αποφάσεων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Στέγασης

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
01 Φεβρουαρίου 2022 / 15:48

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους ωφελούμενους, των οποίων τα επιδόματα έχουν παραταθεί ως άνωθεν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνουν τους δικαιούχους των επιδομάτων: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, ότι υπεγράφη και προωθείται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται για έναν (1) μήνα  η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Επιδόματος Στέγασης για τις αιτήσεις εκείνες που έληγαν και θα έπρεπε να επανυποβληθούν τον Ιανουάριο του 2022.
 
Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Ιανουαρίου 2022 αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.  

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους για ένα μήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους ωφελούμενους, των οποίων τα επιδόματα έχουν παραταθεί ως άνωθεν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δήμου μας:
  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Στ.Δεσύλλα 6, Τηλ.2661045923
Παράρτημα Ρομά, Λιβάδι Ρόπα, Δ.Ε.Παρελίων,  Τηλ.2661033100