Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαναδημοπρατείται το πάρκινγκ στα Παγκρατέικα

πάρκινγκ
31 Ιανουαρίου 2022 / 14:00

Την τροποποίηση του διαγωνισμού προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένη αξιοποίηση του χώρου αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τροποποίηση του διαγωνισμού με τίτλο «Διαμόρφωση ΟΤ510Α-ΚΧ και τμήματος ΟΤ510 της Π.Ε. Παγκραταίικων στην Δ.Ε. Κερκυραίων» που αφορά στην ουσία την δημιουργία χώρου στάθμευσης προσωρινού χαρακτήρα στο οικόπεδο του Λυρικού, αποφάσισε στη σημερινή κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Καλόγερο, το θέμα εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να επαναδημοπρατηθεί ο διαγωνισμός με ποσοτικές διορθώσεις της μελέτης και την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του ΟΤ510Α-ΚΧ με βάση το σχέδιο πόλεως. Αυτές αφορούν σε παρεμβάσεις για την δημιουργία πράσινου χώρου, που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη. Επίσης προβλέπονται να γίνουν φυτεύσεις αλλά και να τοποθετηθούν φωτιστικά και παγκάκια.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Καλόγερος, η τροποποίηση του διαγωνισμού, με την οποία ωστόσο δεν αλλάζει ο π/υ του έργου, ύψους 274.000 ευρώ, έγινε προκειμένου να μην χρειαστεί αργότερα το συγκεκριμένο έργο να έρθει ως συμπληρωματικό, αλλά να περιλαμβάνεται εξαρχής.

Ως εκ τούτου αναβάλλεται η προγραμματισμένη ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών που είχε οριστεί για την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντως με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών η επαναδημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός των επόμενων 30 ημερών και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για το πάρκινγκ θα προχωρήσει κανονικά.

Το έργο

Οι βασικές εργασίες που θα πραγµατοποιηθούν είναι γενικές εκσκαφές για την ομαλοποίηση του χώρου και για την υψομετρική προσαρμογή των οικοδομικών τετραγώνων και των οδών που προβλέπονται στην Πράξη Εφαρμογής Παγκρατέικων, επίστρωση θραυστού υλικού υπόβασης οδοποιίας και επίστρωση θραυστού υλικού βάσης οδοποιίας, ασφαλτόστρωση και διαγράµµιση. Στο έργο περιλαµβάνεται και η τοποθέτηση φωτισµού.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε έξι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ενώ εκτός απροόπτου η πόλη θα αποκτήσει νέο χώρο προσωρινής στάθμευσης εντός του 2022.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ