Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποζίδης: Αποκλείστηκε η συζήτηση στο Π.Σ για τις συνδικαλιστικές διώξεις στο Γ.Ν.Κ.

ΠΟΖΙΔΗΣ
28 Ιανουαρίου 2022 / 11:45

Ενώ η το θέμα Ε.Η.Δ έγινε αρχικά δεκτό στη συνέχεια ανακλήθηκε για λόγους νομιμότητας και τυπικότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Ποζίδης γνωστοποιεί ότι ο ίδιος είχε προτείνει να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η υπόθεση της χρηματικής ποινής στους δύο εργαζομένους του Νοσοκομείου Κέρκυρας και ενώ αυτό είχε σε πρώτη φάση γίνει δεκτό, η απόφαση ανακλήθηκε δύο μέρες αργότερα για λόγους νομιμότητας και τυπικότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Δύο ημέρες χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του συστήματος αποκλεισμού κάθε φωνής διαμαρτυρίας, αποκάλυψης και ανάδειξης ευθυνών κυβερνητικών στελεχών, για να ορθώσουν την αντίδρασή τους στο σοβαρό θέμα των συνδικαλιστικών διώξεων, που υφίστανται εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, το οποίο έθεσα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο όνομα μιας δήθεν, φυσικά ετεροχρονισμένα, διαπιστωμένης νομιμότητας και τυπικότητας ανακάλεσε ο Πρόεδρος του οργάνου την αρχική του απόφαση για την εισαγωγή του θέματος Ε.Η.Δ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αιτήθηκα, προτείνοντάς μου να απευθυνθώ σε κάποιον επικεφαλής παράταξης, που νομιμοποιείται να το κάνει!

Τώρα τα έχουμε ζήσει σχεδόν όλα σε αυτό το όργανο. Και η αναφορά του σχεδόν γίνεται επειδή ανά τακτά διαστήματα ανασύρουν και μια έκπληξη και έτσι δεν ξέρουμε τι μας περιμένει!.

Ενοχλούνται. Θέλουν τηλεδιασκέψεις μακριά από τον κόσμο, θέλουν γραφειοκρατία και διοικητισμό, επιδιώκουν χαμηλούς τόνους και εξάλειψη κάθε ενοχλητικής φωνής! Θέλουν τυπικές συνεδριάσεις, χωρίς ουσία, χωρίς περιεχόμενο, χωρίς αποφάσεις.

Αυτό ψήφισαν και αποφάσισαν με πρωτόγνωρη σύμπνοια οι παρατάξεις της κας Περιφερειάρχη, του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη.

Και μέχρι σήμερα κρυμμένοι πίσω από τις συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, μα περισσότερο αξιοποιεί η δική τους τακτική το πετυχαίνουν. Πετυχαίνουν να υποβαθμίσουν τον πολιτικό ρόλο των συμβούλων, που αποτελούν τους βασικούς εκφραστές των συμφερόντων των πολιτών, αλλά και τους διαμορφωτές των πολιτικών της περιφέρειας.

Είναι τραγικό αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική απόλυτης απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να την ενισχύει όχι με την ανοχή της, αλλά με την απόλυτη συναίνεση και ταύτισή της η προσωποπαγής παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», παρέχοντας την ψήφο της, για να διαμορφωθεί αυτός ο συσχετισμός, απεμπολώντας κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να μπορεί να εκφράσει το κομμάτι της κοινωνίας που αδικείται, που παλεύει, που ταλαιπωρείται.

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων δεν μπορούν να μένουν αδιάφοροι σε αυτήν την παρακμή. Όσο κι αν τα προβλήματα της καθημερινότητας υποβαθμίζουν αυτά τα ζητήματα, δεν μπορούν, πλέον, να τα αφήνουν να περνούν αδιαμαρτύρητα, γιατί έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη ζωή μας, στο μέλλον των παιδιών μας.

Η δύσκολη προσπάθεια συνεχίζεται!
 
Παναγιώτης Ποζίδης
Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος