ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Ενοχλούν» την ΔΔΕ Κέρκυρας οι επισκέψεις μελών του ΔΣ στα σχολεία

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Ενοχλούν» την ΔΔΕ Κέρκυρας οι επισκέψεις μελών του ΔΣ στα σχολεία

Σε κάθε κλήση της ΕΛΜΕ σε σχολείο -έστω και από μόνο έναν συνάδελφο- η ΕΛΜΕ θα βρεθεί στο χώρο εργασίας του, απαντά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στις συστάσεις της ΔΔΕ

28
Ιανουαρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Ενοχλούν" οι επισκέψεις των μελών του ΔΣ στα σχολεία, την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καταγγέλει, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαντώντας στις συστάσεις που δέχθηκε από την διοίκηση για την παρουσία μελών της στα διδακτήρια.

Όπως σχολιάζει, η ΔΔΕ Κέρκυρας έστειλε δυο φορές έγγραφο προς την ΕΛΜΕ, για την άνευ προειδοποιήσεως, παρουσία μελών του Δ.Σ. στα σχολεία προβαίνοντας σε συστάσεις .

Η …. «σύσταση» αυτή της Διεύθυνσης έγινε -προφανώς- μετά από πιέσεις συγκεκριμένων Διευθυντών προς των ΔΔΕ Κέρκυρας, οι οποίοι ενοχλούνται από την παρουσία της ΕΛΜΕ στα σχολεία τους", λέει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και συνεχίζει:

"Η σύσταση αναφέρει: «Προκειμένου να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε  να συνεννοείστε  με τους/τις διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων, πριν  την οποιαδήποτε επίσκεψή σας σε συλλόγους διδασκόντων». Μάλιστα το δεύτερο email που έφτασε στην ΕΛΜΕ, είχε τη μορφή επίσημου εγγράφου, σε αντίθεση με το πρώτο, το οποίο ήταν απλό κείμενο, γιατί -υποθέτουμε- δεν ικανοποίησε τους Διευθυντές/Διευθύντριες, η απλή μορφή.
Να ενημερώσουμε τη ΔΔΕ  και κυρίως τους «ενοχλημένους» Διευθυντές/Διευθύντριες:

  • Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει κατακτήσει -εδώ και χρόνια- την παρουσία της στα σχολεία του νομού. Για να ενημερώσει τους συναδέλφους, να τους κινητοποιήσει,  να τους συμπαρασταθεί ή έστω να κρατήσει μια επαφή με τους εκπαιδευτικούς, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
  • Σε κάθε κλήση της ΕΛΜΕ σε σχολείο -έστω και από μόνο έναν συνάδελφο- η ΕΛΜΕ θα βρεθεί στο χώρο εργασίας τους, να συζητήσει με το Σύλλογο Διδασκόντων για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το επιβάλλει άλλωστε το Σύνταγμα και το ορίζουν οι νόμοι που ρυθμίζουν την συνδικαλιστική δράση.
  • Για κάθε επίσκεψη των μελών της ΕΛΜΕ στα σχολεία υπάρχει σχετική δήλωση στο edupass, οπότε, αν θέλουν, μπορούν να είναι ενημερωμένοι για την παρουσία μας.
  • Σε καμία περίπτωση σκοπός μας δεν είναι να διαταράσσεται το κλίμα στα σχολεία. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι στην συντριπτική –οριακά απόλυτη- πλειοψηφία των σχολείων, είμαστε ευπρόσδεκτοι από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.
  • Ας δείξουν την ίδια ευαισθησία οι συγκεκριμένοι Διευθυντές/Διευθύντριες και στα 25ρια και 27ρια τμήματα που έχουν στο σχολείο τους ή για το κλίμα που αυτοί δημιουργούν στα σχολεία που διευθύνουν και μετά να ανησυχήσουν για την παρουσία της ΕΛΜΕ.
  • Όσο υπάρχουν ακόμα κατοχυρωμένες  συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα είναι καθημερινά στα σχολεία, δίπλα στους Συλλόγους Διδασκόντων, δίπλα στον κάθε συνάδελφο, μπροστάρηδες στους αγώνες και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει τη δράση της ΕΛΜΕ.
Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι/ες να βάλουν εμπόδια στη δράση μας, συνεπικουρούμενοι από την κυβέρνηση της Ν.Δ, με την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, της περικοπής ελευθεριών -συνδικαλιστικών και άλλων- με την ψήφιση νόμων οι οποίοι από τη μία δίνουν υπερεξουσίες στους Διευθυντές/Διευθύντριες και θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους κι από την άλλη προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, να τους πούμε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.

Είναι φανερό άλλωστε, ότι δεν είναι η παρουσία μας που τους ενοχλεί, αλλά οι θέσεις που εκφράζουμε, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο όλα τα παραπάνω.