Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επεισόδια και πολύ ξύλο στο γήπεδο της ΕΠΣΚ

ΤΟΠΙΚΑ
27 Ιανουαρίου 2022 / 15:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη στο Ενωσιακό γήπεδο στο Κανόνι στο ματς ΑΕ Κανονιού εναντίον Μπενιτσών είχαμε επεισόδια κυρίως μετά το τέλος του ματς, έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη στο Ενωσιακό γήπεδο στο Κανόνι στο ματς ΑΕ Κανονιού εναντίον Μπενιτσών είχαμε επεισόδια κυρίως μετά το τέλος του ματς, έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στη διάρκεια του αγώνα ακούστηκαν στο α΄ μέρος αρκετά «γαλλικά» από την εξέδρα (οι πληροφορίες λένε από γονείς ποδοσφαιριστών).  

Λίγος κόσμος στην εξέδρα, αλλά κάποιοι γονείς για τους δικούς τους λόγους ξέφυγαν λεκτικά στο α΄ μέρος και με «γαλλικά» στόλισαν τον διαιτητή κυρίως του ματς και όχι μόνο, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Γιάννης Σφακιανάκης (που ξαφνιάστηκε από το γεγονός) να παρέμβει. Πήγε στην εξέδρα και προς τιμήν του, ζήτησε αυστηρά, να σταματήσουν αυτή την λεκτική επίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα δεν θα βγει στο β΄ μέρος να αγωνιστεί, αν δεν συμμορφωθούν. Μια κίνηση που δείχνει αθλητικό και κοινωνικό πολιτισμό του Ι. Σφακιανάκη και που έτυχε θετικών σχολίων και ανταπόκρισης από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φίλους του ποδοσφαίρου.

Στο β΄ μέρος υπήρχε μια τεταμένη ατμόσφαιρα, στις καθυστερήσεις του ματς έγινε μια «σύρραξη» ανάμεσα στους πάγκους των ομάδων, χωρίς όμως να έχουμε χειροδικίες. Διακόπηκε το ματς για 3 λεπτά, ο διαιτητής το άφησε χωρίς να τιμωρήσει κάποιον με κόκκινη κάρτα,  ενώ έγραψε στο Φ.Α. γενικότητες για τη διακοπή και τελείωσε το ματς, με τις ομάδες ομαλά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια εκτός αγωνιστικού χώρου,  γονείς των παιδιών, ήλθα στα χέρια με ανθρώπους των φιλοξενούμενων, έπεσε πολύ ξύλο, κλήθηκε η αστυνομία, αργούσε να εμφανιστεί στο γήπεδο στο Κανόνι κι επειδή εν τω μεταξύ ηρέμησαν τα πνεύματα, την ζήτησαν να μην πάει. Είναι ένα γεγονός που δεν μας τιμά σαν κερκυραίους, αλλά δυστυχώς έγινε και οι πληροφορίες που μεταφέρουμε είναι έγκυρες 100%.     

 Να σημειώσουμε ότι η ΑΕ Κανονιού είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από παιδιά 14-17 χρόνων, ουσιαστικά είναι το παράρτημα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, είναι μια νεανική ομάδα και οι γονείς δυστυχώς (σαν Έλληνες) θέλουν και προσπαθούν να έχουν λόγο για όλα και παρεμβαίνουν πολλές φορές χωρίς λόγο.

Αυτά που έγιναν και δεν τιμούν κανέναν και είναι από όλους καταδικαστέα, δεν άφησαν ασυγκίνητη της Ένωση η οποία το βράδυ (Τετ6άρτη 26/1/2022) συζήτησε το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και ενημέρωσε ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή.   

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ  

Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας στη συνεδρίαση της, στις 26.01.2022 έλαβε γνώση των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν  τόσο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο του Ενωσιακού γηπέδου κατά τη διάρκεια αλλά και κατά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος  μεταξύ των ομάδων ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ-ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις σκηνές βίας και ήδη παραπέμψαμε στα αρμόδια όργανα (Πειθαρχική Επιτροπή) με υπόμνημα για  τα γεγονότα, όπως προκύπτουν από το Φύλλο Αγώνα, την έκθεση παρατηρητή αλλά και μαρτυρίες μελών της Ε.Ε. της Ένωσης που βρισκόταν στο γήπεδο.

Ζήτησε  δε από την ανωτέρω Επιτροπή (Πειθαρχική) την ανωτέρα των ποινών που προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ!!!

Η ΒΙΑ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!!!


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια