Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενστάσεις ΑΕ Φαιάκων και ΑΟ Κέρκυρα για κάρτες Υγείας

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
26 Ιανουαρίου 2022 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλος ντόρος έγινε πρόσφατα όταν ο Λεβαδειακός έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας στο μεταξύ τους ματς,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλος ντόρος έγινε πρόσφατα όταν ο Λεβαδειακός έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας στο μεταξύ τους ματς, επειδή κάποιοι είχαν νοσήσει από κορονοϊό και για την επιστροφή τους χρειαζόταν (μόνο γι αυτούς) νέα κάρτα υγείας (δεν ίσχυε η παλιά). Απόφαση δεν έχει εκδοθεί.

Η ΑΕ Φαιάκων κατέθεσε ίδια ένσταση για το ματς με τον ΠΑΟ Κορακιάνας που το έχασε με 0-1, γιατί όπως αναφέρει ποδοσφαιριστές του αντιπάλου που είχαν νοσήσει από κορονοϊό έπαιξαν στο ματς αντικανονικά. Για τον ίδιο λόγο και ο ΑΟ Κέρκυρα κατέθεσε ένσταση για κακή συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή στο ματς με την Θύελλα που είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

Στις  περιπτώσεις αυτές τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με βάση οδηγία της ΕΠΟ που στάλθηκε στις 18/1/2022 με Αριθ. Πρωτοκόλλου 1332/2022  με υπογραφή του  Ι. Φιλιππούση και της Μυρσίνης Ψαρροπούλου διευθύντριας ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας και αναφέρει:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου για την επάνοδο ενός αθλητή στις αθλητικές δραστηριότητες μετά την καραντίνα χρειάζεται γνωμάτευση καρδιολόγου ότι ο εν λόγω αθλητής μπορεί να αθληθεί κανονικά και να εκδίδεται νέα Κάρτα Υγείας Αθλητή από ειδικευμένο καρδιολόγο. Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να ενημερωθούν όλα τα σωματεία - μέλη σας».

Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται κανείς ειδικό να εξηγήσει το αυτονόητο. Η ΕΠΣ Κέρκυρας το έχει αναρτήσει από 18/1/2022 στην ιστοσελίδα της και στάλθηκε η οδηγίας στα μέλη της, οπότε μια εκδίκαση μιας τέτοιας απόφασης δείχνει να είναι προφανής, αν και με την ΕΠΟ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει.

Μπορεί να είναι άσχημο να τιμωρηθεί μια ομάδα για μια τυπική διαδικασία και να λέμε ότι οι μάχες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά υπάρχουν και κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται.

Για το θέμα της ένστασης ο ΠΑΟΚ με μια προσεγμένη ανακοίνωση του πέραν των άλλων αναφέρει ότι η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει ή να χάνει μέσα στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟ Κορακιάνας σεβόμενος κάθε οδηγία που έχει δοθεί στην φετινή δύσκολη αγωνιστική περίοδο ,από ΕΠΟ και ΕΠΣΚ , έχει φροντίσει να συνταχθεί και να ακολουθήσει πιστά κάθε πρωτόκολλο και διαδικασία, ώστε να συνεχίζεται με ασφάλεια το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Όσοι δεν σέβονται την ιστορία μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού και την προσπάθεια που κάνει η τωρινή διοίκηση να ξαναεπιστρέψει η ομάδα στο φυσικό της περιβάλλον, θα συνεχίσουν να εκτίθενται με γραφικότητες.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας λοιδορεί και θα μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο που έχουμε ως ομάδα, να εξελισσόμαστε και να στηρίζουμε το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς έχουμε μάθει να χάνουμε και να κερδίζουμε μέσα στο γήπεδο και πάντα με απόλυτο σεβασμό των κανόνων και των αντιπάλων .

Συνεχίζουμε ταπεινά με λίγα λόγια, πολύ αγάπη και προσπάθεια να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει.

Το Δ.Σ του ΠΑΟ Κορακιάνας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια