Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ Κέρκυρας σε συνάντηση του Σωματείου με την ΑΝΑΣΑ

ΑΝΑΣΑ
22 Ιανουαρίου 2022 / 08:48

Γαλιατσάτος: «Στο μηδέν η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, με εξαίρεση τη διασωστική μοτοσικλέτα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Κέρκυρας βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ αποτελούμενη από τον Θ. Γαλιατσάτο τ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τους Α. Μιχαλά αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Τ. Γαβαλά περιφερειακό σύμβουλο, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο και τα μέλη  του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων τα προβλήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ και την κατάσταση των υποδομών του, κινητών και μη.

- Βασικό πρόβλημα η υποστελέχωση, που με την σταδιακή αποχώρηση από τον προσεχή Απρίλιο δέκα επικουρικών εργαζομένων θα αποκτήσει δραματική διάσταση.

- Ο τομέας ΕΚΑΒ στον νότο υπολειτουργεί, ενώ δεν γίνεται καμία ενέργεια για αντίστοιχη δομή στο βόρειο συγκρότημα, με την ιδιωτική πρωτοβουλία να δραστηριοποιείται ολοένα και πιο έντονα.

- Το ασυρματικό κέντρο συνεχίζει να βρίσκεται στα Ιωάννινα, προκαλώντας πολλά περιστατικά καθυστερήσεων και αναποτελεσματικής παρέμβασης λόγω άγνοιας της γεωγραφίας.

- Η παύση λειτουργίας του ελικοπτέρου από το αεροδρόμιο του Ακτίου και η μηδαμινή προσφορά του πολυδιαφημισμένου πλωτού ασθενοφόρου, επιβαρύνουν εξαιρετικά το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με το καθήκον της διακομιδής στα Ιωάννινα.

- Το κτίριο που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ είναι ακατάλληλο και ως οικοδόμημα λόγω έλλειψης συντήρησης και ως θέση μέσα στον ιστό της πόλης.
·      
Ο στόλος των ασθενοφόρων δεν πρόκειται να ενισχυθεί και να ανανεωθεί πριν το τέλος του 2023, λόγω της απραξίας και απροθυμίας των αρμοδίων να αξιοποιήσουν τις διατεθείσες από τον Φεβρουάριο του 2019 πιστώσεις.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την υπεράνθρωπη καθημερινή προσπάθειά τους προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η έλλειψη ενδιαφέροντος και ουσιαστικών λύσεων από την διοίκηση του ΕΚΑΒ  και το υπουργείο Υγείας.

Υπενθύμισε την πρόσφατα ληφθείσα ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της ΑΝΑΣΑ, που θέτει δέκα σημεία για την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα. Δυστυχώς όμως, δήλωσε ο Θ. Γαλιατσάτος «μόνο ένα από αυτά έχει προχωρήσει, αυτό της διασωστικής μοτοσικλέτας. Για τα υπόλοιπα βρισκόμαστε στο  μηδέν, η περιφερειακή αρχή δεν θέλησε να αξιοποιήσει την συνδρομή μας και η περιφερειάρχης αρκείται σε ανέξοδες φωτογραφήσεις με υπουργούς και γραμματείς».

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους και τις από κοινού ενέργειες για ΕΚΑΒ ισχυρό και αποτελεσματικό στα πλαίσια ενός δημόσιου συστήματος υγείας για όλους.