Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες στα Μαθηματικά, από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου

advertorial
21 Ιανουαρίου 2022 / 16:44

Ενα πρωτοπόρο πρόγραμμα παρέμβασης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Kάθε μαθητής κατακτά με διαφορετικό τρόπο μαθηματικές δεξιότητες με βάση τις ατομικές γνωστικές του δεξιότητες καθώς και τις μαθηματικές του εμπειρίες. Κάθε παιδί μπορεί να μάθει και να αγαπήσει τα μαθηματικά, αρκεί να τα διδαχτεί με τον τρόπο που του ταιριάζει, αξιοποιώντας τα δυνατά του σημεία.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, στο πλαίσιο διεξαγωγής καινοτόμων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά, πραγματοποιεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου το διαδικτυακό σεμινάριο για τις «Τεχνικές για την πρόσθεση και την αφαίρεση».
 
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης, Ερευνητής και Διδάσκων του ΕΚΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες για το live webinar και την εγγραφή σας σε αυτό δείτε στο www.diepistimoniko.gr, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση συμμετοχής.
 
Σε αυτό το  σεμινάριο θα μάθετε διαφοροποιημένες τεχνικές διδασκαλίας  εκτέλεσης της πρόσθεσης και της αφαίρεσης με νοερό και γραπτό τρόπο. Οι εναλλακτικές στρατηγικές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών προκειμένου  να εξοικειωθούν με ένα όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών λαμβάνοντας υπόψη τη μαθησιακή διαφορετικότητα των παιδιών στα μαθηματικά.

Πρόκειται για ένα βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης πάνω στις προτεινόμενες στρατηγικές διδασκαλίας και δραστηριότητες αφού υλοποιούνται από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μέσω φύλλων εργασίας και χειροπιαστών αυθεντικών υλικών όπως αληθινά νομίσματα, τραπουλόχαρτα και μετροταινία. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο στα Ιωάννινα που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των επιστημόνων της Ειδικής Αγωγής ως κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης, με τα σεμινάρια που διοργανώνει, έχει, επί σειρά ετών, επωμισθεί, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ένα επιτυχημένο παράδειγμα του έγκυρου επιστημονικού του λόγου.
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κύριο Ελευθέριο Μέλιο, στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης 6986180630.