Χειμώνας με προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα μπάσκετ

Χειμώνας με προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα μπάσκετ

Οι παίκτες του Φαίακα στο γηπεδάκι στις Κουλίνες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν δικαίωμα στην άθληση κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

21
Ιανουαρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν δικαίωμα στην άθληση κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Το ότι στερούμαστε αθλητικών υποδομών είναι γνωστό, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην έλλειψη κλειστών γυμναστηρίων για να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, σε στίβο, χάντμπολ, βόλεϊ, μπάσκετ, κρίκετ.

Αυτό που βλέπουμε το Γενάρη του 2022 είναι παιδιά 12-16 ετών μέσα στο κρύο, στην παγωνιά να προπονούνται σε ανοικτά γήπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Και αν πούμε ότι η πόλη, αν και έχει τρία, το Κλειστό Γυμναστήριο και το προπονητήριο στο ΕΑΚΚ  που έγινε εμβολιαστικό κέντρο και το Ναυσιθόειο στα Λύκεια , βολεύονται κάποιες ομάδες, έχοντας έστω τις μισές ώρες που απαιτούνται για προπόνηση.

Τι να πουν στη Νότια Κέρκυρα, όπου ελλείψει χώρου η ομάδα βόλεϊ του ΟΠΛ Αρχίλοχου διαλύθηκε πριν λίγα χρόνια, τι να πούμε για την ομάδα μπάσκετ του  Πήγασου; Μια ομάδα που μετέχει στην Β΄ΕΣΚΑΒΔΕ και προπονείται σε ένα ανοικτό γήπεδο με κρύο, βροχή, αέρα κλπ. Τριτοκοσμικές καταστάσεις που δεν συγκινούν κανένα, όλο εξαγγέλλουν (βαρέθηκα να τους ακούω 30-40 χρόνια τώρα) και τίποτε δεν γίνεται.

Είναι χαρακτηριστική η θέση της ομάδας και η φωτογραφία για τον Πήγασο. «Νεοχώρι 9 το βράδυ,  13 νέοι 14-16 ετών προπονούνται σε αυτό που αγαπούν με την θερμοκρασία στους 0-1 βαθμούς.  Ό,τι και να πούμε είναι λίγο...».

Παράδοση στο μπάσκετ δημιούργησε ο Φαίακας από τη δεκαετία του ΄80 όταν έπαιζε στην Β΄ Εθνική, στον οποίο δόθηκε το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στις Κουλίνες για προπόνηση των ακαδημιών. Εκεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες το χειμώνα τα παιδιά προσπαθούν, αλλά κανείς δεν συγκινείται. Δεν μιλάμε για τίποτε περισσότερο, αλλά για ένα φτηνό σκέπαστρο να γλυτώνουν τη βροχή και μια φτηνή κατασκευή γύρω – γύρω να προστατεύει τα παιδιά.

Μην ξεχνάμε ότι και στο Γυμναστήριο (ΚΓΣ) υπάρχουν τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ όπου τα παιδιά εκεί του ΚΓΣ προπονούνται. Όλα  αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό με υποτυπώδεις εγκαταστάσεις ώστε να προπονούνται με ανθρώπινες συνθήκες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ