Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τα νοικοκυριά που έπληξε ο «Μπάλλος»

Αποζημιώσεις
20 Ιανουαρίου 2022 / 14:27

Καταβλήθηκαν από τον Κεντρικό Δήμο Κέρκυρας οι αποζημιώσεις σε 163 πλημμυροπαθείς - Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 350.006, ευρώ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την καταβολή της αποζημίωσης στους πλημμυροπαθείς δικαιούχους ανακοίνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πληγέντων πλημμυροπαθών κατατέθηκαν από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τα χρήματα των αποζημιώσεων που αφορούν σε καταστροφή και ζημία οικοσκευών και σε απλές επισκευαστικές εργασίες. Οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 163 και το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στα 350.006, ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα χρήματα που καταβάλλονται στο νησί σε πλημμυροπαθείς μετά την κακοκαιρία που έπληξε την Κέρκυρα στις 14 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, λειτούργησε τάχιστα και προχώρησε στην διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων ελέγχων και γραφειοκρατικών διαδικασιών και πλέον είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει την καταβολή του συνόλου των σχετικών αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έδωσε από την πρώτη στιγμή τη δυνατότητα στους πληγέντες να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης και ελέγχου των ζημιών τις οποίες υπέστησαν. Ακολούθως, υπήρξε άμεση συγκρότηση επιτροπών ελέγχου των αιτημάτων (αποτελούμενων από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Οικονομικών, Κοινωνικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών), οι οποίες διενέργησαν αυτοψίες στα νοικοκυριά. Συνολικά κατατέθηκαν στο Δήμο 312 αιτήσεις οι οποίες και ελέγχθηκαν.

Από αυτές, εγκρίθηκαν 163 και αφορούσαν μικρές ζημίες κυρίων κατοικιών και οικοσκευές. Μετά από τη διαδικασία αυτή, το Υπουργείο ανταποκρίθηκε γρήγορα στο αίτημα του Δήμου για την καταβολή της χρηματικής ενίσχυσης η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και ακολούθησε η καταβολή του ποσού στην τράπεζα η οποία σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έχει ο Δήμος ολοκληρώνει την πίστωση των χρημάτων ανά λογαριασμό δικαιούχου.