Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα προβλήματα του λιανεμπορίου στη συνάντηση Γκούση - Αλέγρη

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΣΗΣ
19 Ιανουαρίου 2022 / 16:03

"Υπάρχει αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον και είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στην κανονικότητα διότι δεν υπάρχουν άλλες αντοχές", τόνισε ο κ.Αλέγρης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πρωτοβουλία της ΔΕΕΠ και του υπευθύνου Τομεάρχη Εμπόρων και Επαγγελματιών Ιωάννη Γκούση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Ιωάννη Αλέγρη με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία δύο χρόνια το λιανεμπόριο και η επιχειρηματικότητα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισήμανε στον κ.Γκούση ότι : "Έχουμε μπροστά μας αρκετά προβλήματα και απειλές, έχουμε μια πανδημία που είναι ακόμη εδώ με απρόβλεπτες συνέπειες .

Υπάρχει αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον και είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στην κανονικότητα διότι δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, το μόνο μας όπλο είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού, μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα βγούμε από την υγειονομική  ύφεση για να δούμε φως στο τούνελ. Βρισκόμαστε σε περίοδο χειμερινών εκπτώσεων και η αγορά καταγράφει απώλειες  τζίρου της τάξεως του 40%.

Είναι ανάγκη η πολιτεία να πάρει γενναίες αποφάσεις για τον όγκο των χρεών που έχει προκαλέσει η υγειονομική  κρίση μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα του ταμείου ανάκαμψης . Σε διαφορετική περίπτωση η  επιχειρηματικότητα βρίσκεται με την θηλιά στο λαιμό . Δόσεις και αναστολές χρεών δεν οδηγούν πουθενά,   προσέθεσε επίσης την ανάγκη διεύρυνσης  του εμπορικού συλλόγου στο βορρά αλλά και στο νότο".

Ο κ.Αλέγρης συνεχάρη τον Τομεάρχη Εμπόρων και Επαγγελματιών για την συνάντηση που έγινε και άκουσε τους προβληματισμούς της εμπορικής κοινότητας.