Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ: «Δολοφονία» χαρακτήρων από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΠΑΛ
19 Ιανουαρίου 2022 / 12:26

Αιχμηρή απάντηση από την Αριστερή Συνεργασία Καθηγητών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για το θέμα του διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε σκληρή γλώσσα απαντά η ΑΣΚ στις καταγγελίες που έκανε πρόσφατα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας. «Εκτός από αξιολογητής γίνεται δικαστής και κριτής κατά τα γούστα όποιας παρέας ομοιδεατών της κάνει κάποια καταγγελία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι αυτή δεν είναι δημοκρατική λειτουργία:

Αναλυτικά: «Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την καταγγελία που έκανε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κατά του  διευθυντή  του 2ου ΕΠΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ταμία του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, πρώην γραμματέα του ΔΣ της  ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. .

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του Δ. Σ. της ΕΛΜΕ υιοθέτησε τις καταγγελίες εναντίον του διευθυντή του σχολείου μίας μερίδας συναδέλφων για ζητήματα εσωτερικής  λειτουργίας του σχολείου, χωρίς να ενημερωθεί για τα γεγονότα, χωρίς να δώσει τη δυνατότητα στον ίδιο να δώσει εξηγήσεις, χωρίς καν να ρωτήσει  τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, που  είναι το κυρίαρχο όργανο του σχολείου και χωρίς να υπάρχει καταγγελία από τους γονείς και τους μαθητές.

Ο σύλλογος διδασκόντων  του σχολείου, έφθασε στο σημείο να ζητήσει από το ΔΣ της ΕΛΜΕ να ενημερωθεί  εκ ων υστέρων, για την αιτία δημοσιοποιημένης  καταγγελίας που έγινε από την ΕΛΜΕ και αφορούσε το σχολείο του.

Και σα να μην έφθανε αυτό η  πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, προχώρησε σε αξιολόγηση του διευθυντή του σχολείου, σύμφωνα με τα δικά της  κριτήρια και κάλεσε τη διοίκηση να πάρει τιμωρητική θέση προς το συνάδελφο. Εκτός από αξιολογητής γίνεται δικαστής και κριτής κατά τα γούστα όποιας παρέας ομοιδεατών της κάνει κάποια καταγγελία. Αυτό δεν είναι δημοκρατική λειτουργία.   

Η καταγγελία της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ προβαίνει σε δολοφονία χαρακτήρα στοχοποιωντας τον συνάδελφο στην ουσία αξιολογώντας τον, υιοθετώντας έτσι τις αντιεκπαιδευτικες πρακτικές της κυβέρνησης.           

Μέρος της στοχοποίησης είναι και η αναφορά ότι ο διευθυντής βαθμολόγησε τον εαυτό του με άριστα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κάτω από τη βάση, το οποίο είναι απολύτως ψευδές.

Συνάδελφοι της πλειοψηφίας εμείς δεν θα  αναφερθούμε  δημόσια σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας του 2ου ΕΠΑΛ σεβόμενοι την αυτονομία του συλλόγου διδασκόντων. Άλλωστε ο Διευθυντής του σχολείου έχει απαντήσει εγγράφως και αναλυτικά στα αρμόδια όργανα για όλα τα θέματα της καταγγελίας  και ο σύλλογος διδασκόντων  του σχολείου ενημερώθηκε για τη θέση μας από  τον εκπρόσωπό μας στο ΔΣ.

Συνάδελφοι της πλειοψηφίας ο ρόλος της ΕΛΜΕ δεν είναι να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των σχολείων διασύροντας τα δημόσια, αλλά να προσπαθεί να αμβλύνει τις διαφορές και τις εντάσεις. Αλλωστε στην συντριπτική τους πλειοψηφία  τα ίδια τα σχολεία επιλύουν μόνα τους τα  όποια προβλήματα  δημιουργούνται.

Ελπίζουμε να μη χρειασθεί να επανέλθουμε,
Αριστερή Συνεργασία Καθηγητών, μέλος των ΣΥνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων»