Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους Οθωνούς ο Χαρδαλιάς

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
16 Ιανουαρίου 2022 / 18:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ). Στους Οθωνούς βρέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής (16/1) ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο κ. Χρήστο Σιόρεντα της 8ης Μ/Π ΤΑΞ Ηπείρου...

... στο πλαίσιο της περιοδεία του σε έδρες Σχηματισμών, υπηρεσιών, μονάδων και επιτηρητικών φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ήπειρο, στους Διαπόντιους Νήσους, στο Άκτιο, την Καλαμάτα, την Κρήτη και τη Γαύδο.

 
Στο ακριτικό νησί ο υφυπουργός παρέστη στην τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο «Πρωτεύς Υ3», επισκέφθηκε το φυλάκιο και το αγροτικό ιατρείο και συνομίλησε με τους κατοίκους.
 
Το πρωί παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία του πεσόντα Ελλαδίτη αγωνιστή της Κύπρου, συνταγματάρχη Πεζικού, Κωνσταντίνου Κόκκα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πέτα 'Αρτας,
 
Η περιοδεία συνεχίστηκε με επισκέψεις στο «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟ» στην Κόνιτσα, την 8η Μηχανοποιημένη ταξιαρχία και το στρατόπεδο «ΥΠΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ» στα Ιωάννινα, τη μονάδα Υποστήριξης FOB 'Ακτιον και την αντίστοιχη επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ, την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, το επιτηρητικό φυλάκιο «ΓΑΥΔΟΥ», τον ναύσταθμο Κρήτης, το κέντρο Ναυτικής Αποτροπής - ΝΑΤΟ Maritime Interdiction Operational Training Center, την 5η ταξιαρχία Πεζικού «V μεραρχία Κρητών» στα Χανιά και την 133 σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Ηρακλείου.
 
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) και το εμβολιαστικό κέντρο Χανίων, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΝΝΚ, με τη συνδρομή προσωπικού, υλικών και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.