Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΚΚΕ Κέρκυρας για το άτυπο κλείσιμο της Σχολής Ξεναγών

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ
15 Ιανουαρίου 2022 / 09:10

Η σχολή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης αφού δεν έχει λειτουργήσει καθόλου το ακαδημαϊκό έτος που διανύουμε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας καταγγέλλει το άτυπο κλείσιμο της σχολής Ξεναγών Κέρκυρας η οποία έχει να λειτουργήσει από τον Ιούλιο του 2021 και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών της σχολής που ουσιαστικά βρίσκονται σε παρατεταμένη ομηρία.
 
Παρά τις διακηρύξεις και τα μεγάλα λόγια για το αντίθετο, η σχολή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης αφού δεν έχει λειτουργήσει καθόλου το ακαδημαϊκό έτος που διανύουμε εξαιτίας της πλήρους υποστελέχωσης της.

Κι ενώ το πρόβλημα της στελέχωσης ήταν γνωστό το Υπουργείο δεν προχώρησε σε καμία από τις απαιτούμενες προσλήψεις ούτε μόνιμου, ούτε έκτακτου προσωπικού ώστε να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της σχολής με αποτέλεσμα την σημερινή, αδιέξοδη για τους σπουδαστές, κατάσταση.
 
Μάλιστα οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τη σχολή Ξεναγών της Ρόδου ότι από τις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως μαθήματα υπό την αιγίδα της ενώ την ίδια ώρα δεν είναι ξεκάθαρο εάν και πότε θα αρχίσουν τα δια ζώσης μαθήματα, κάτι που προφανώς εγείρει έντονα ερωτηματικά για το μέλλον και τα σχέδια του Υπουργείου για τη σχολή Ξεναγών Κέρκυρας.
 
Φυσικό επακόλουθο είναι οι σπουδαστές, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι Κέρκυρας είτε άλλων περιοχών, να παραμένουν όμηροι αυτής της κατάστασης μη μπορώντας να προχωρήσουν σε στοιχειώδη προγραμματισμό στη ζωή τους και στα επαγγελματικά τους βήματα.
 
Εκτός αυτού αποδεικνύεται ότι οι παλαιότεροι πομπώδεις πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής για τη σχολή Ξεναγών περί "στόχου που έγινε πράξη" και "εισόδου της Κέρκυρας στην τουριστική εκπαίδευση" διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα με θύματα μάλιστα τους ίδιους τους σπουδαστές.
 
Καλούμε το υπουργείο και όλους τους αρμόδιους φορείς, έστω και την ύστατη ώρα, να κινηθούν στην κατεύθυνση υλοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των σπουδαστών, να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσλήψεις και να διασφαλιστεί άμεσα η ομαλή λειτουργία της σχολής.